Originally Posted by
assetmanager
Bana ne kadar hissen var diye soran arkadaþ MÝLYON lot da alýp sattým ama bu hissenin temel noktada maceracý yapýsýný görünce þimdilik uzaklaþtým. Durmuþ vs. adamý deðilim, onun adamlarý olduðunu da düþünmem, onun adamlarý bütün küçük yatýrýmcýlar ki ona 10 yýllýðýna % -80'le para vermiþlerdir. dolar bazýnda ise % -95 felandýr sanýrým son hareketle.
Komplo düþüneceðine þirketin DÖVÝZ borçlarýna ve son DÖVÝZ kurlarýna bak, hangi vakit eksi öz kaynaða bu þirket gider ve artýk bankalar da kredi vermez diye düþün ve yatýrýmýn büyükse gözden geçir ve titre bence.
Ben sattým evet adam gibi bir yönetim farklý bir durum olsa zararýmý çýkarmak için almayý dener miyim denerim ama þu durumda bu þirketin "bekaa" sorunu bence mevcut ve bunu çözmesi için yapmasý gereken esasýnda çok kolay.
Ama bu þekilde birbiriyle uðraþan ve gölgesinden þüphelenen yanýnda yöresinde suçlu arayanlar oldukça daha çok söðüþ salatasý yapýlýr diye düþünmekten alamýyorum kendimi.
Benim durum ve pozisyonumu merak eden kiþi hisseleri satýp gayrimenkul ev vs aldým, en bitti dediði noktada gayrimenkul 4 senede 2-3 misline yine çýktý , dolar bazýnda dahi hiç kaybettirmedi, oturduðum , aldýðým kiralar da temettüsü oldu ve en azýndan gelinen döviz kurlarýnda yapým maliyetleri bile aldýðým deðerin çok üstüne çýkmýþ oldu.
Ne zaman alýrým maks 50 K lot buradan yüzde 50 daha gevþer oluþacak zararla gerçek defter deðerine ulaþýrsa alýrým.
Kimse kimseyi kandýrmasýn bu sene en iyi ihtimal 100 MIO TL zarar yazar bu kurlarla, o zaman da pay baþý 0,40-0,60 olasý deðerdir.
Yer Ýmleri