Bir buçuk saat adamý dinledim üþenmeden.. Adam gerçekten hýzlý düþünen, hýzlý konuþan ve zeki demesek de çok uyanýk birisi.
Ekonomi eðitimimin ardýndan üzerine psikoloji doktoram var ve adam gerçekten ilginç gözlemlerime göre, ilgiyle dinledim.
Þimdi dava konusu olmayacak þekilde yumuþatarak yazýyorum yoksa daha fazlasý var analizimde. 2 açýdan 1.Ekonomi 2. Psikopatoloji olarak kendisini incelemeye çalýþtým.
Öncelikle çok keyifli ve sürükleyici birisi bunu peþinen söyleyeyim, kulaktan dolma da olsa tarih ekonomi ve sosyolojiyi mübalaða da ederek ilginç kýlmayý baþarýyor.
1.Boyum 1.60 deyip sonra 3 cm daha artýrýp 1.63-1.64 diyor, muhtemelen topuklarý dahil ediyor. ( Boy kompleksi muhtemel, bu tip insanlar boylarýný kafaya takýp ödünleme mekanizmasý tetiðiyle çok baþarýlý özgüvenli olurlar. bilmedikleri yoktur. Cesaretleri orta uzun boylularda yoktur. Liderler genelde bu boydadýr. M. Kemal, Hitler, Özal, Pol Pot vs.
2. Bir kaç kere çok þükür para sorunum yok diyor, yineliyor, satýr arasý Beykoz Konaklarýnda otururum diyor, Evin ederi þirketin borsa ederinden fazla bu arada bilmeyenler için. Sermayeyi ben koydum Honda bayiine kayýnpederi ölecek diye bekleyen ve diðer arkadaþ koyamadý vs. diyerek kendini evvelden beri parasal sorunu olmayan finansör aða konumunda konumlandýrýyor. Þahsýnda para sorunu olmadýðý þu an doðrudur ama yinelenen husus "PARA SORUNU"'nun bir yerlerde olduðunu ele veriyor. Bilançoya bakan para sorununun nerede olduðunu açýkça görür zaten. Bunu ele vermemek gayretinde ama para konuþurken bir anda yokluða düþüp düzeltmeler yapýyor.
3. Hikayeler, ekonomik veriler , enstantaneler mübalaðalý, 900 daire aldým, milyon m2 yer topladým vs diyor. Sanki tamamý öz parasý gibi, halbuki T cetvelinin saðýna bakan bilanço okuyabilen herkes 3 gruptan ciddi ödünç para aldýðýný anlar 1. BANKALAR 2. HÝSSE YATIRIMCILARI, STAKEHOLDERS. 3. Bono yatýrýmcýlarý . (Bondholders)
4. Bir HONDA bayilik hikayesi anlatýyor. 700 kiþi sýraya girdi, aldýk paralarý koyduk aylýk % 12'den ( dikkat yýllýk deðil aylýk) bankaya diyor. Evvelde komünisttim, sonra kapitalist oldum, þimdi muhafazakarým diyor, yýllýk % 150 üzeri baþkasýnýn emanet parasýyla faiz kazancý belki ara geçiþ dönemine denk geliyor bilemedim ama" Paralarý geri verdim haaa, yoksa burada olmam diyor". Ama sonradan bakýyor hisse halka arz ederek para alýnca geri vermesine hiç gerek kalmýyor
para da 15 yýldýr faizde durabiliyor
![]()
faizden ziyade para arsa depo vs. ye dönüþüyor.
5 .Gayrimenkul 2020-2021'de patlar, alamazsýnýz diyor. Derken inanmak istiyor çünkü 1 yýl hesabý þaþsa bu faizlerle bu varlýklarý fonlamasý imkansýz olacak olup, bunu çok net biliyor, anlattýðýna kendisi de inanmak istiyor.
6. Grupla etkileþimi ve elektriði çok iyi , karþýdakiler süper etkileniyor ve bunu dile getiriyorlar da sözel ve beden dilleri ile, sonunda alkýþlar el çokluðuyla deðil el birliðiyle teyit ediyorlar zatý.
7. Deposunda emanet duran fýndýðýn (NUTELLA' ya ait) bile kendisinin gibi anlatýyor, bilmeyen onun sanabilir.
8. Yukarýda arkadaþ amiyane tabirle yazmýþ " çok sallýyor" demiþ, evet gerçekten sallýyor diyebilirsiniz de ben akademik bir ifadeyle mübalaða sanatýný kullanýyor, teþbihlerde usta diyorum ama bu tip adamlar baþarýyor, seçiliyor, kazanýyor, götürüyor, bitiriyor bu coðrafyada. Ayakta kalýrsa ve tabi kendi adýna bu kazanýmlarý , çünkü 1,5 saat konuþurken genelde konuþmasý dikkat edin " ben merkezli" ve yine benim diye özdeþleþtirdiði " reysaþ reysaþ odaklý" , yatýrýmcým var, ekibim var, yardýmcým var hiç demiyor. Bir de içgüdüsel olarak oðlundan bahsediyor, üniversiteye adýný vereceði ve adýný ölümsüzleþtireceði deðerli varlýðý oðlundan bahsediyor. Yani diðerleri kim ki , ben etrafým ve biraz da bana benzeyen oðlum diyor
9. Birinci olduðunu söylediði hoþaf projesini benim oyumla ben yaptým, ben seçtim deyip yine arkadaþýn tabiriyle " sallýyor" , bilinenin aksine o proje ikinci olmuþtur.
Çok usta gerçekten takdir ettim...

" Paralarý geri verdim haaa, yoksa burada olmam diyor". Ama sonradan bakýyor hisse halka arz ederek para alýnca geri vermesine hiç gerek kalmýyor
Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri