Tekrar yazayým: Gerekli þartlar saðlanýrsa, RYGYO ve RYSAS bence ÝMKB'nin en yüksek potansiyelli hisseleri arasýndadýr.
Tekrar yazayým: Gerekli þartlar saðlanýrsa, RYGYO ve RYSAS bence ÝMKB'nin en yüksek potansiyelli hisseleri arasýndadýr.
gizli deðer çok diyorsunuz.. bunu hazýr olunca anca açýk ederler.. durmuþ baþkan bi sunumda temettü bu yýl da yokdedi. ama 2020 belki.. pek ümitli deðilim .. hayýrlýsý
Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Davul birinin sýrtýnda,tokmak baþkasýnýn elinde olmasýn diyorum...rysas'ýn %70 i halka açýk diyorum...rygyo ve rysas finansallarý arasýndaki uçurum mevzuat dahilinde kapanmalý diyorum...þeffaflýk ve olabildiðince az iliþkili taraf iþlemleri diyorum...gizli deðerlerin realizasyonu ve paylaþýmý için birilerinin hazýr olmasýný beklemek yerine,artýk bir yol haritasý ve zaman çizelgesi sunulmalý ve bunlara uyulmalý diyorum...aþýrý atak deðil dengeli bir yönetim diyorum...aþýrý borçluluða artýk yeter diyorum...þirketin geleceðiyle ilgili endiþelerimiz son bulsun diyorum...Durmuþ Döven'in 2006 daki halka arz öncesi ve takiben günümüze kadarki beyan ve röportajlarýný hatýrlamasý gerekir diyorum...tekrardan %70 halka açýklýk diyorum,þeffaflýk diyorum,paylaþým diyorum...
anlýyorum . haklýsýn..
eger bir þirketin %49 dan fazlasý borsada iþlem görüyorsa þirket gerçekten halk arz edilmiþtir. durmuþa benim de güvenim yok özellikle bu yýl rysaþ yatýrým holdingi rysaþtan satýn aldýktan sonra bizim cücük yatýrýmcý rysaþ ile rysaþ yatýrým holdingi sýkça karýþtýrýcak adam çýkýp þu kadar yatýrým yaptý þu kadar ciro þu kadar net kar artýþý yapacagýz. kimse sormayacak kardeþ sen bu açýklamayý rysaþ yatýrým holding için mi, yoksa rysaþ lojistik için mi yapýyorsun? Dolayýsýyla durmuþ efendinin bundan sonraki beyanaklarýný (oglu da dahil) net ve açýk olmadýðý sürece dikkate almayacagým. oglu çýkmýþ medyaya; Avrupada, 1000 adet tren vagonu yatýrýmý yapýyoruz diye açýklama yapýyor. rysaþ loistigin sahip oldugu tern þirketinin ana sözleþmesine bakýyorum. sadece yurtiçi tren iþletmeciligi yapmak üzere kurulmuþtur deniliyor. iþte bu adamlarýn açýklamalarýný daima þüpheyle yaklaþmak gerektiðini düþünüyorum.
bi dakka.. þimdi o bildiðimiz reysaþ bu reysaþ deðil mi.. demiryolu iþi burada deðilmi.. ortaðý deðilmi . rygyo daki payý durmuyor mu.. iþtirakler de görünüyor ama..
Konsolide cirosu 100 milyon dolar dahi olmayan bir þirket için 20 den fazla iþtirak,baðlý ortaklýk,iliþkili þÝrket olmasý istenilir bir durum deðil.Karmaþýk iliþkiler ve örtülü kazanç aktarýmý olasýlýðýna neden kafamý yorayým ki?Þeffaf ve sade bir yapý her zaman tercih nedenidir.''Bulanýk suda balýk avlamak'' deyimi vardýr,çoðumuz bilir,þeffaflýk çok önemli.
Ben alýr satarým.Bir çok arkadaþ ciddi birikimlerini baðlamýþ buraya.Peki içinizden þu soruyu soran oldu mu?RYGYO da ki deðerleme artýþlarý RYSAS a en azýndan özkaynak olarak neden yansýtýlmýyor?Bu yapýlana uygun mevzuat var fakat yansýtýlmasýna engel bir mevzuat yok.RYGYO nun bütün borç ve yükümlülükleri RYSAS a hissesi oranýnda yansýrken,RYGYO daki deðer artýþlarý- ki zaten neredeyse sene sonu dönem karýný belirleyen en önemli faktör-RYSAS a neden yansýtýlmýyor.Bu borçluluk ve ekonomideki olumsuzluk devam ederse, ileride RYGYO karlý ve özkaynaklarý yüksek þirket konumunu sürdürürken,RYSAS özkaynaklarý büyük eksilerde,zararý büyüyen þirket konumuna devam edecektir.Yönetici kadronun iki þirkete bakýþýnýn farklý olduðunu veya bir ajandalarý olduðunu düþünüyorum.
Yer Ýmleri