Cari açýk finanse edildiði sürece sorun deðildir diye yýllarca ekonomi kanallarýnda koca koca proflar laf anlattý ,millete ekonomi dersi verdiler.Ya mesleklerinde bilgisizlerdi ya da kötü niyetli.Bence ekonomi bilimi zor deðil.Temel matematiðe dayanýyor.Baþka faktörler iþin içine girince arada anomaliler oluyor.Yoksa olay temelde dört iþlem))))))))))) Ev ekonomisi olsun iþyeri olsun devlet olsun farketmez, gelir giderden azsa batarsýn.Yani cari açýk batýrýr.Atýl iþler yaparsan gelir getirici iþlere yatýrým yapmazsan batarsýn.Yani yazlýk alýrsan batarsýn,inþaata yüklenirsen batarsýn.Üretime yönelik yatýrým yaparsan çýkarsýn.Yani oðlunu kýzýný okutuýrsan ,iþyerine iþine yatýrým yaparsan çýkarsýn,devletsen fabrika açarsan,ihracata yönelik iþler yaparsan çýkarsýn.Yani aile ekonomisinden, þirket yönetiminden farklý deðil olay ama neylersin iþte ortadoðu ülkesi olursan dýþa baðýmlý olursan özgür bir ülke olarak baðýmsýz kararlar alamazsan durum maalesef bizim durum gibi olur.Bence aslýnda sorunlar ve yapýlacaklar belli de malum nedenlerle yapýlamaz yapýlamayacak ben umutsuzum.
Türkiye doðuya doðru yol alan bir gemi gibi güvertesinde batýya koþmaya çabalayanlar ne yaparlarsa yapsýnlar rotalarýný geminin rotasýnýn dýþýna çýkartamazlar. O nedenle bu anlayýp anlamama meselesi deðil, güvertedekiler sloganý duyduklarýnda psikolojik olarak rahatlayabilirler, birbirlerini onaylayabilirler ama bu hedefe ulaþmak için çok fayda saðlamayabilir, gerçek çözüm geminin rotasýný deðiþtirecek nitelikli düþünce ve katma deðerli hamlelerdedir. Bu hamleleri her yaptýðýmýz iþe adapte edersek geminin rotasýný deðiþtirmek için gerekli gücü saðlama þansýmýz artacaktýr.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Þimdi günlerce merkez bankasý ne yapacak diye konuþuyoruz.Ya merkez bankasý ne yapacak elinden ne gelir,bizim asli sorunlarýmýzla ne alakasý var.Koca þeker fabrikalarý gitti merkezin bir faiz kararý kadar millet ilgilenmedi üstünde yazýlýp çizilmedi.Bir arkadaþýn yazdýðý gibi vatandaþý olmasan türkiye ilginç ülke de vatandaþý olunca iþ deðiþiyor))))))))))))
Rahat olalým forumdaþ, allahtan finanse edilemeyen cari açýk yok. Bu meret finanse edilmediðinde meydana gelemiyor da . Yani ekonomistlerin söylediðinin tersi de söz konusu. Önümüzdeki 4-8 çeyrek sýfýr ya da negatif büyüme eþliðinde cari fazla pozisyonuna yaklaþma ihtimali görüyorum.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Eyvallah
General Mobile 4G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Merkez bankasi döviz rezervi 70-80 milyar dolar arasýndaymis...
Bankalarda tutulan döviz miktarý da 700-800 milyar dolar oldugunu yazilan cizilenden anladim. Yanlis mi anladim acaba ...
Bankada olduðunu sandýðýmýz para sanal mi gerçekten böyle bir para yok mu...bankalara yatirdigimiz dövizler harcandý bitti mi....
Yer Ýmleri