Geçen sene 80 tl ye aldýðým cocuðun fransýzca kitanýna 158 tl verdim. Ýngilizceler baskýda dediler geçen sene 380 civarý tutmuþtu bu sene yaklaþýk 800 diyorlar
cds 575 i gördü bugün.
bu gidiþle
bu sene 1000 i görürüz.
Alýntý Originally Posted by KARA BORA Yazýyý Oku
Bankalardan ihbarlý nakit usd talebinde problem yaþayan var mý? (Geçen hafta içerisinde iki farklý günlerde, Ýng'den 10k+10k olmak üzere; ihbarlý nakit usd aldým. Hiçbir problem de yaþamadým.)
Soruya karþýn verdiðin bu yanýt: 100-200 bin usd talep etmiþtim vermediler olabilir mi? Yüksek kulelerden kurulu Ýþ, 16 Aðustos'da 5,000 $'ý veremedi. Býrakýn biryüzü, ikiyüzü... Ýþte bu kaygýlarla sordum.
Ben kura hep cari açýk noktasýndan bakýyorum.Diðer konuda da 20 yýldýr da kendimce þöyle hesap yapardým gavur geçen yýl 100 000 dolar getirdi hazine bonosuna yatýrdý.Bononun vadesi geldiðinde dolara çevirdi parasýný alýp gitti.Ben bakardým bakardým hep gavur acaip karlý iþ yapmýþ olurdu.100 000 dolar bazen uçuk karlar yazardý çünkü kurun düþtüðü yýllar bile olurdu.Ýstisna yýl da son 3 yýl dýþýnda pek hatýrlamýyorum.Belki 2001 ve 2008 olabilir.Genelde gavur hep karlý çýkardý,son 3 yýldýr karlý çýkamýyor .
çok komik... sizce yatýrýmcýlarýn-mevduat sahiplerinin TL de ne kadar parasý var? siz faizi sabit tuttuðunuz da , dolarýn yükseliþinden kaynaklý enflasyon yükseldiðin de TL de kalan tasarrufçularý býrakýn ASGARÝ ÜCRETÝNÝ AYIN 1. GÜNÜ ALAN ÇALIÞAN NE YAPACAK? býrakýn bu iþleri..
Benim aklýmca kur faizden soyutlanamaz.Çünkü parayý gavur getiriyor,o da faizden kazanacaðý net getiriye bakýyor.Devaülasyon zamanlarýnda zarar yazdýðýndan ancak uçuk faizle gavuru ikna edebiliyorsun,bazen arjantin gibi venazuela gibi yüksek faiz de iþe yaramamaya baþlýyor.
2002 yýlýnda akp iktidara geldiðin de neredeyse 10 yýl dolar yatay gitti.. akp iktidara geldiðin de hazine bonosu faizi %70 civarýndaydý.. kaba bir hesapla akp geldiðinde 10 milyon dolarýný bozup 1 yýl hazine bonosunda tutan bir yabancý tam 1 yýl sonra 17 milyon dolarla bu ülkeden çýktý..
sonraki yýllarý söylemeye gerek yok.. bu ülke göz göre göre, art niyetli, kasýtlý olarak soydulurdu..
Yer Ýmleri