Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Yoldaþ tengri baba
þimdi eylül vade dolar alýyosun dimi bunu viopdan aldýðýnda aylýk bir makas var sana spot fiyattan vermez vadeli.
Bu merkez bankasý iþin içine girdiðinden beri aylýk 1000 pips makas vardý yani piyasda dolar 6,70 se sen 6,80 den iþlem yapýyordun ay sonu gelene kadar da bu makas eriyordu bir þekilde.
Þimdi merkez piyasaya girdim dediði günden beri bu makas oynayýp duruyor misal dolar artýyor adamlar makasý daraltýp sana kar vermiyor dolar artacaða oynadýn ve dolar arttý ama kar rakamýn yok sýfýr böyle bir þerroluk yapýyorlar yani aylýk makasla bizim karlarý eritiyorlar.
Yazdýklarým yatýrým önerisi deðildir akýllý olun kendi aklýnýz var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
Hým altýnlarý çekip evde mi saklasak nedir.Bu ihracat tebliðinden çok kýllandým,bu bacaga kurþun sýkmak deðil,resmen karna býçak saplamak gibi,japon mu olduk nedir.))))))Bu zihni sinir projesinin 2 level üstü cidden bankalardaki dolarlara sulanmak olabilir,bak hala dolarlar diyorum altýnlar kimsenin aklýna gelmez deðil mi forumdaþlar o 5 level üstü zihni sinir projesi,daha dünyada o levela gelen ekonomi yönetimi yok diyorlar,gurusu nepalde yaþýyormuþ ,yanýna gidebilen gidip de dönebilen olmadýðýndan hakkýnda bilgiler kýsýtlý
)))))))))
Bunu yapmak yeni Türk ticaret kanununda kýsýtlandý. Ayrýca eðer yanlýþ anlamadýysam kanun 90 günlük bir hesaptan bahsediyor. Yani para 90 gün boyunca bankada iþletilecek ve 90 gün sonra banka vergi dairesine bu ihracata dair hesap bakiyesinin kapatma yazýsýný gönderecek. Bu kapatma yazýsýndan önce çok serbest davranýlabilecek bir hesap olmayacak gibi duruyor.Ama çok emin olamýyorum sadece anlamaya çalýþýyorum.
Bence bütün bunlarýn önceden sanayiciye anlatýlmasý gerekiyordu. Þimdi yaptýðýmýz yorumlar havada kalýyor. Çok daha sert ya da yumuþak bir uygulama olarak ta karþýmýza çýkabilir. Ancak yapýlan tüm iþlemlerde , bugün ve dünkü teblið , merkez bankasýnýn VIOP piyasasýna girmesi bana sermaye kýsýtlamalarý ile ilgili olasýlýklarýn arttýðýný gösteriyor.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
ston merkezin VIOP'a girmesinin nedeni dün yapmak zorunda kaldýðý açýklama olabilir. Dün faiz ile ilgili hamlesiyle ilgili çok açýk bir mesaj vermek *zorunda* kaldý. Buna acil toplantý yapmamak için zorunda kaldý. Bu durumda da VIOP üzerinde makas çok açýk kalýrsa spekülatörlerin ciddi karlar yazmasý mümkün olacaktý. Spekülatör karýný sýnýrlamak için VIOP'a girmiþ olabilir.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
ÝYÝ Parti Genel Baþkaný Meral Akþener’in basýn danýþmaný Murat Ýde, 20 milyar dolar bulunduðu konuþulan bir iþadamýna ait uçaðýn durdurulduðunu gündeme getirdi.
https://odatv.com/hangi-is-adami-20-...-04091859.html
Yer Ýmleri