Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Su an
Satis 616.9
Alis 616.8
Sadece on binde 1.6 gibi bir marj var. Araci kuruma on binde 8 oduyorum. yuz binde 5 BSMV yi de katsaniz yani binde iki gibi oranla islem yapilabilir. Ayrica bunu almak icin nakit para olmasi gerekmez. Likit fonla ya da takasbanktaki paranizla alirsiniz.
Yarýn MB bence 200 bps politika faizi artýrýmý saðlayacak.Normalde 425 bekliyorum ama 225 i RTE kýrpar.
Sonrasýnda dolar 6.20-6.10 a düþer sonra 7.20e demirler.
Umarým aksi olur 500bps artýrým yapar.
Yatýrým tavsiyesi deðil, þahsi düþüncem.
Kabaca analizlerimle, bilgilerimi yanlýþsa düzeltin...Bu konuyu yýllardýr tartýþýrým arkadaþlarla
1.ABD ekonomisi kendisinden sonra gelen 3 ekonomiden(AB+Çin+Japonya) daha büyük bi ekonomi...Kabaca Dünyadaki her üretilen 10 malýn 6 sýný üretiyor
2.ABD Kabaca Dünyadaki her üretilen 10 malýn 7 sini tek baþýna tüketiyor...
Bu rakamlarý analiz edersek...Çin ABD yi bitirecek hikayelerinde hep savunduðum konu...ABD Çindeki fabrikalarý kapar ve Çinden mal almazsa Çin aç kalýr
Doyayýsýyla Dünyadan mal almazsa Dünya aç kalýr...(
ABD nin Dünyanýn en borçlu ülkesi ve batacak hikayesine gelirsek...Farz edelim ABD bi gecede Dolarý %1000 parasýný devule etti ve ayný anda ülke içindeki tüm ABD vatandaþlarýnýn maaþ ve tasarruflarý %1000 arttýrdý...
Özetle Dünya batar ABD asla batmaz...Hele bizdeki bu üretmeden tüketme kafalarý ile asla...
Birde yýllarca dinlediðim ABD iç karýþýklýkla batacak hikayelerini iddi eden çevremden ABD ye gidenler döndüklerin bu fikirlerininde deðiþtþðini gördüm...Ýnanýlmaz sýký Hukuk düzenlerinin olduðunu söylüyorlar hani bizde hiç olmayan ve gittikçede kötüleþen...Ben görmedim ABD yi o ayrý...
Rakamlarda hata varsa lütfen düzeltin
Hindistan'da aðustos'ta tüfe yýllýk %3,69 arttý, beklenti %3,77![]()
bir halt olacaðý yok.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Bir zamanlar altý boþ bir sloganýmýz vardý: "Dünyada kendi kendine yeten yedi ülkeden biri: Türkiye."...
Garip, anlamsýz, Kýrkpýnara yakýþan bir söz.
Siyasilerimiz çok severlerdi.
Þimdilerde pek söylenmiyor nedense...
Bir soru: Dünyada kendi kendisine yeten, kapýlarýný kapattýðýnda, hayatýný ve standardýný bozmadan yaþayabilecek, öyle belli standartta bir ülke var mýdýr acaba?
Ýlk aday: ABD...
Yer Ýmleri