TL oranlarda gevþeme mi var?
TL oranlarda gevþeme mi var?
Sube bana da 30 verdi. Lakin isyerimden izin alip gitme durumum yok. Bugun dijital evraklari gelecek nasilolsa. Direk eft yapacagim.
Kardes diyorum ya mt ler kafasina gore takiliyor. Cuma gunu bana 25 veren sube bugun 30 diyor. 27 ye kanma sakin. Diger subelere tel ac. Yada ben gibi bankayi ara dijitalin 30 verdigini soyle bakalim ne olacak. Bankaya gitsende birsey degismez sen birdaha ara dedigimi de bakalim
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir
Yabancý kaynak akýþýnýn kesilmesinin sebebi iliþkiler deðil sanýrým. Dünyadaki dolar evine dönüyor. Trump bastýroyor sermaye de evine dönsün diye. Biz teshisi yanlýþ koyarsak tedaviyi de yanlýþ yaparýz. Fed faizleri arttýrdýðý sürece ve Trump var olduðu sürece EM'lere kaynak akýþý azalmaya devam edecek. Bizim yapmamýz gereken ihracata dönük üretimi teþvik ve ithalatý kýsmak ,bu sayede cari açýðý azaltmak. Ýþ yatýrým bir makale yayýnlamýþ. Eðer haziranan kadar 60 milyar dolar ekstra kaynak bulunmazsa ekonomi de çok sert bir yavaþlama olur diyor. Bu nedenle sanýrým Ýran konusunda ABD. ile anlaþmak zorunda kalacak Erdoðan. Gçen bir haber vardý. Ýran konusunda anlaþma karþýlýðý Suudi Aarbistan 65 milyar dolar yardým yapacak ülkeye diye. Sanýrým bu ara onunla uðraþýyorlar. Eðer bu olursa IMF'ye gerek kalmadan krizden çýkarýz. Eðer olmazsa geçmiþ olsun. Önümüzdeki en az 5 yýl sürünürüz.
Y.T.D.
Hükümet otomatik katýlým sisteminde önemli deðiþikliklere gidiyor
Hükümet otomatik katýlým sisteminde önemli deðiþikliklere gidiyor. Hürriyet gazetesinde yer alan bir yoruma göre Hükümet zorunlu katýlým sistemini deðiþtirerek katýlýmcýnýn sistemden ayrýlma süresini üç yýla çýkarýyor. Þu an devam eden uygulamada göre katýlýmcý ii ay sonra sistemden çýkabiliyor. Otomatik katýlým sisteminin yürürlüðe girmesinden sonra þu ana kadar sistem yaklaþýk 12mn kiþi dahil edildi ama bunlarýn yüzde atmýþý daha sonra sistemden ayrýldý. Haber doðruysa bireysel emeklilik þirketleri için orta vadede son derece olumlu bir geliþme olacaktýr.
Isyatirim
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer Ýmleri