2001 ile aradaki fark büyüklükleri mi yani? 2001 de adam çuvalý doldurup sýrtlayýp gitmiþti. 2001 de bankalarda para vardý da þimdi mi yok? Aþaðýdaki yazýda batan Lehman'ýn büyüklüðünün Türkiye ekonomisi kadar olduðu anlatýlýyor,bu örneðe göre büyüklük de durumu kurtarmayabiliyor diye anlýyorum.Bu nedenle daha iyi bir açýklama olmadýkça, bütün olup biten manüplasyondur argümaný bile daha tutarlý geliyor
https://odatv.com/lehman-batti-peki-...112081200.html
Valla benim öngörümü ve senaryomu daha önce yazdým.Finansal piyasalar zaten batýk.Global parababalarý istedikleri an istedikleri ülkeyi ve istedikleri bankayý batýrýrlar.Asýl soru ne planlýyorlar.O yüzden 2020 ila 2025 arasýnda çok dikkatli olmak lazým.Ben maalesef 1929 gibi bir þey bekliyorum
94 ve 2001'de devlet borçluydu, özel sektör döviz borcu çok çok azdý. Þimdi tam tersi. Sorun þu ki 94 ve 2001 yýlýnda bu nedenle yüklü bir devalüasyon yaparak sistemi rayýna oturtmak mümkündü. Þimdi böyle bir þey mümkün deðil. Devalüasyon yaptýkça sorun daha da büyüyor. Tam bir domuz baðý. Kesip atacak bir çýkýþ yolu da yok. Ana sorun burada.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Benim bildiðim kadarýyla 2001 de 6,3 milyar dolar borçlanýlarak bankalarýn döviz problemi çözüldü. 3 ünü kamu, 3.3 ünü de dýþardan kredi aldýlar.
Bu saatten sonra dolar 1 TL olsa ne deðiþtirmiþ...direk ithal mallar acýmasýzca tüketim mallarý hariç hiçbir þeyin fiyatý düþmez...daha önce bahsetmiþtim nedeni "iþ ahlakýmýz yok"....Düþmemesi Türkiye'nin lehinedir....artýk üretmemiz gerektiðini,ithal tüketmememiz ve tüketemiyecegimiz gerçeðini anladýk yada zorunlu olarak kabul ettik...þu dolar her yýl belli oranda kontrolü yada kontrolsüz dünya ve Türkiye ekonomisi þartlarý ile artýþý saðlanýrsa ihracatta Dünya þartlarýnda avantajýmýz doðabilir...üretimin maliyetlerini azaltýcý politikalar uygulanmalý...üreten her iþletmeye gerekirse yakýt ,elektrik gibi devlet kontrolünde olan þeyler gerekirse maliyetine satýlmalý...gibi gibi
Yer Ýmleri