dxy çok iyi artıyor.94.07
dolarda anlık düşüşler alım-satım-oynama.
sağlam dalgaya hazır olun 10 günlük süreçte.
Bence RTE ve kurmayları 7 ve üzerini normal buluyor.Hazırladılar kendilerini.
YTD
Epeydir bu endişemi yazıyorum çeşitli başlıklarda..
Nasıl ki ikinci el araba alıp satanlara "taaddüt" (birden çok) freni getirdiler ve alım satım karını vergilediler...
Burada da yapabilirler.
Hatta korkarım geriye doğru (makabline şamil) yürütebilirler ...
Buna ve de bunlara kimse ah vah demez.
Zaten düşman bile ilan edildiler.
Yargı da artık ses çıkarmayacaktır.
Şunun için soruyorum, olmaz denen ne varsa oluyor ki; şu 16 yıllık süreçte yaşanan 16 bin olaydan sadece 1 tanesi gelişmiş bir ülkede yaşanmış olsaydı ortada kimse kalmazdı ama burada işler farklı işliyor, ben ansızın bir sabah döviz şu kurdan tl'ye çevrilmiştir bu süreçten sonraki fiyatlamalar manipülasyondur falan derlerse de şaşırmam, sanırım sistem dışında kalan akıllı bir iş yapmış oluyor, al sat yapmak karlı bir iş ama sermayeyi tamamen kaybetme riski de göz ardı edilemeyecek boyutta.
ben vergi tarafındaki önlemler dışında farklı bir adım beklemiyorum. aksi durumda bunun altından kalkamazlar.
dolar tahminim kısa ve orta vadede yataya saracağı yönünde.. dün ovp ile resmen resesyon hatta usd bazlı bakarsanız depresyon kabul edildi. seçimden önce başlayan süreci de dikkate alırsak, usd nin 7,2 ye varan spike nin nedeninin bu olduğunu düşünüyorum. tabii vatandaş olarak geriden geldiğimiz için sonradan yorumlayabiliyoruz bu resesyon fiyatlamasını..
bir de, artık ayakkabı boyacısının bile on lira beklediği bi dolar sizce kısa vadede on liraya gider mi?
ytd..
Normalde olmaması lazım..
TMO yemlik arpa ithalatı için alım ihalesi açtı
Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO), toplam 246 bin ton yemlik arpa alımı için bir dizi uluslararası alım ihalesi açtı.
Reuters'ın Avrupalı ticaret kaynaklarının dayandırdığı haberine göre ihalelere 2 Ekim'e kadar başvuru yapılacak.Ticaret kaynakları TMO'nun sekiz farklı limana indirilecek ve her biri 6 bin ton büyüklüğünde 41 ayrı ihale açtığını bildirdi.
Hatırlanacağı üzere TMO geçtiğimiz günlerde de yaklaşık 252 bin ton buğday ithalatı için bir dizi uluslararası alım ihalesi açmıştı.
Yer İmleri