Çok doğru...o yüzden Dolar topiğinde elma armut muhabbeti niye yapılıyor falan filan denmeyecek ve herkes gözlemlerini kendi bakış açısıyla yazıp yorumlayıp yargılayacak....
Şahsi tecrübem bu büyük resimde Borsa doğru yerde durmuyor çok riskli...Reel Eflasyonu düşünürsek faiz yetersiz... Altın dünya piyasasına bağlı o konuda kısa vadede yorum yapamıyorum ama uzun vadede mantıklı...
Bana en doğru gelen şey Doların ucuz olduğu...Dolar çıkmalı zira ambar bitti...Katar Matar bile anca zararı öteler yada hafifletir
Herkes tutturmuş popaz meselesi.!!
Vadesi gelecek borçları Trump mu popaz mı ?
Ödeyecek.!!!
Günü kurtardığını sananlar.!!
Hep kaybedecek.!!!!
![]()
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Fed neden qe yi başlattı ve tax payerların sırtına lehman ve diğerlerinin zararını yükledi..
On yıl sonra gelen Trump neden geçmiş yüzyılda kalan korumacı politikaları tekrar gündeme aldı..
Bu kararları birbirinden bağımsız düşünebilir miyiz?
Bu arada birileri teğet geçti diye bayram etti.. oysa atı alan Üsküdar'ı geçti..
Bu aralar petrole dikkat etmeli diye düşünüyorum.. bulunduğundan beri dünyanin başına bela olan siyah altın.. f 500 ve eski kıtadaki kardeşleri petrolü pek sever.. 7-sisters vardı vakti zamanında.. hala ruhu aramızda 🙂
Değerli Arkadaşlar gerek burada ,gerekse hisse.net in diğer konu başlıklarında söylenenlerin özeti:''yazın yediğimiz hurmalar,kışın bir yerimizi tırmalar''şeklinde...
Burada kafama takılan bir konu var;1989 yılından beri faal olarak çalışan biriyim,ülkemize ucuz ve bol döviz girişi olduğu dönemde asla gereksiz harcama yapmadım,arabam 10 yaşında,cep tel. en uygun fiyatlı modellerden biri,uzun süredir kullanıyorum,üzerime olan tek emlak,şu anda bile uygun fiyatlı olan mütevazi bir apartman dairesi,bir kredi kartım var,her ay borcunun tamamını kapatırım;şimdi sadede geleyim...
Yahu herkes döviz varken rahattık ,şimdi ödeme zamanı diyor ya; ben niye zamanında milletin sürü psikolojisiyle yaptığı çılgın harcamaların bedelini ödeyeyim?yahut bu döviz bolluğunda,payıma düşen dövizi kim iç etti?
Sorular,sorular....![]()
Yer İmleri