Yabancýlarýn Mazeretleri bitmez ama düþünülürse mantýklý.
Rabobank stratejisti Matys, Türkiye piyasalarýnýn yeniden cazip hale gelmesi için 3 koþulun oluþmasý gerektiðini belirtti
Babobank Geliþen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys, Türk Lirasý'na iliþkin önemli deðerlendirmelerde bulundu.
Geliþen piyasalardaki satýþlara deðinen Matys henüz dibin görülmediðini söyledi.
Matys geliþen piyasa algýsýnýn deðiþtiðini belirterek "ABD - Çin ticaret savaþlarý geliþen piyasa hisse senetlerini etkiledi. Ticaret savaþlarý var, Fed faiz artýracak, dolar da desteklenecek. Þu an için geliþen piyasalarda sürdürülebilir toparlanma beklemiyorum, henüz dibi gördüðümüzü düþünmüyorum" diye konuþtu.
Türkiye piyasalarýnýn yeniden cazip hale gelmesi için 3 koþulun oluþmasý gerektiðine dikkat çeken Matys þunlarý söyledi; "Birinci olarak yeterince sýký para politikasý. Merkez Bankasý beklentinin üstünde, yeterli bir faiz artýþ yaptý.
Ýkincisi mali politikalar...Yarýn açýklanacak OVP'de mali politikanýn sýkýlaþmasýna dair sinyal bekleniyor. Üçüncü bileþen ise diplomatik gerilimin sona ermesi. Bu 3 bileþenin gerçekleþmesi durumunda Türk varlýklarý daha çekici olabilir" diye konuþtu.
"TL'YE KARÞI ATAKTA ABD ÝLE GERÝLÝM EN ÖNEMLÝ ETKEN"
Türk Lirasý'ndaki deðer kaybýnda en önemli geliþmenin ABD - Türkiye arasýndaki gerilim olduðunu belirten Matys "ABD'li rahip Brunson hikayesi yakýndan izlenecek. Son 12 aydýr piyasalar zaten ekonomi fazla ýsýndýðý için endiþeliydi. Çift hane enflasyon var. Ýç ve dýþ faktörler birikti ve bu Lira'da satýþlara sebep oldu. " yorumunu yaptý.
Matys TL'nin deðerinin altýnda olduðunu, bahsettiði 3 konuda ilerleme olduðunda %10 - 15 arasýnda deðer kazanabileceðini söyledi "Ancak 6 seviyesinin altýna ineceðini düþünmüyorum." þeklinde konuþtu.
Yer Ýmleri