“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Cumhurbaþkaný Erdoðan ABD'li þirketlerle bir araya geldi.!!
Soru: varlýk fonu baþkaný sýfatýylamý??
Cevap evet ise neyi pazarlayacak??
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
yurtdýþýndan 252 bin ton buðday alacakmýþýz, þimdi ben yerli ve milli ekmek yiyemiyecekmiyimbizim TMO yurdýþýna 1 tl den satmýþta 1.5 tl den mi alacakmýþ neymiþ rakamý tam bilemiyorum,
hep bu dolar molar yüzünden, acaba yerli para ile alsak þu bin ton buðdaylarý daha ucuza gelmezmi
![]()
Sn Hocam (öðretmenim)
Amacým sizi kýrmak deðildi...
Alýnmýþ bana kapak yapmýþsýnýz...
Yüzyýlýn kapaðý olmuþ bu...
Tebrikler...
Sn Hocam (öðretmenim)
Mazeret olarak kabul edermisiniz bilmem ama ben gene de açýklayayým:O gönderiyi yaparken(yazarken) telefon da Japonca konuþuyordum.(þu an da Rusça konuþuyorum ama dikkat etmeye çalýþýyorum).Ýmla hatalarý biraz ondan fazla oldu sanýrým ama gene de göz zevkinizi bozduðum için sizden ve kamuoyundan özür dilerim....
Anlaþtýk mý?
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Claire Milhench
LONDRA, 19 Eylül (Reuters) - Borçlanma piyasalarýnda oynaklýðýn arttýðý yaz aylarýnýn ardýndan geliþmekte olan ülkelerin tahvil ihraçlarýnýn durduðu belirtiliyor.
Bankacýlar, Türkiye ve Rusya gibi ülkelerden borçlanma piyasalarýna eriþimin fiilen durduðunu; Asya ve Ortadoðu ülkelerinin tahvillerine ise hâlâ ilgi olduðunu belirtiyorlar.
Borçlanma piyasalarýnda Aðustos ayý geleneksel olarak sakin geçerken, ihraçlar genellikle Eylül ayýnda tekrar baþlýyor. Ancak bu yýl Türkiye ve Arjantin'deki kur krizleri ve ABD'nin Rusya'ya yeni yaptýrým uygulama ihtimali tahvil ihraçlarýnýn düþük kalmasýna yol açtý.
Adýnýn açýklanmasýný istemeyen borçlanma piyasalarýndan sorumlu kýdemli bir bankacý, "Geliþmekte olan piyasalar zor bir zaman geçirdi. Borçlanmalara baktýðýmýzda bunun etkisini görüyoruz, yeni ihraçlar ortalýkta pek gözükmüyor" dedi ve ekledi:
"Türkiye'nin piyasaya çýkabilmesi oldukça zor olur. Yaptýrýmlar ise Rusya'nýn üzerinde Demokles'in kýlýcý gibi sallanýyor."
Thomson Reuters verilerine göre geliþmekte olan devletlerin dolar ve euro cinsi tahvil ihraçlarý bu ay sadece 3.4 milyar dolar tutarýnda gerçekleþti. Bu tutar geçen yýlýn Eylül ayýnda 28.8 milyar dolar olmuþtu.
Bu yýlýn üçüncü çeyreðinde, 17 Eylül'e kadar ihraçlar 9.9 milyar dolar olarak gerçekleþirken; bu tutar 2017'nin ayný döneminde 36.6 milyar dolardý.
Societe Generale küresel devlet borçlanma araçlarý analisti Regis Chatellier, ülke borçlanma piyasasýnýn "temelde durduðunu" ifade etti. Ancak bu yavaþlama Ocak ve Nisan aylarýnda sýrasýyla 38.5 milyar dolar ve 37.5 milyar dolar ile þu ana kadar gerçekleþen en yüksek tutarlardaki ihraçlarý izliyor. Bu durum geliþmekte olan ülkelerin fonlama ihtiyaçlarýnýn pek aciliyet taþýmadýðýna iþaret ediyor.
DÜÞÜK ÝÞTAH
EPFR Global verilerine göre, talep tarafýnda, geliþmekte olan piyasa tahvil fonlarý, bu yýl þu ana kadar 21.6 milyar dolar net çýkýþ kaydetti. 2017 yýlýnýn ayný döneminde ise 64.4 milyar dolar giriþ kaydedilmiþti.
Bunun neticesinde, geliþmekte olan devletlerin dolar ve euro cinsi borçlanma fonlarý, 2017 yýlýndaki 35.47 milyar dolarlýk net giriþlere kýyasla 6.26 milyar dolar kaybetti.
Türkiye ve Arjantin'de devam eden satýþ baskýsý, Aðustos ayýnda bir sýçrama dalgasýný tetikledi ve getiri farklarýný .JPEGDR iki yýlýn zirvesine yükselterek geliþmekte olan piyasalarýn fon performansýný düþürdü.
Chatellier, Aðustos ayýnýn baþlarýnda 1.38 milyar dolarlýk üç dilimli anlaþmayla Asya Samuray tahvili rekorunu kaydeden Filipinler gibi sadece en güçlü devletlerin tahvil çýkardýðýný söyledi.
Chatellier, "Yüksek getiri için piyasa zor durumda" derken; zayýf jeopolitik zemin ve ABD Merkez Bankasý'nýn sýkýlaþmaya giderek, dolar ihraç eden ülkeler için borçlanma maliyetlerini artýrdýðý gerçeði göz önüne alýndýðýnda, bu yýl herhangi bir iyileþme görmeyi beklemiyor.
Yaz sonrasý tahvil ihraçlarý çoðunlukla gayrimenkul þirketi Poy Real Estate ile First Abu Dhabi Bank ve China Agricultural Development Bank gibi bankalar da dahil olmak üzere Asya ve Orta Doðulu ihraççýlarýndan geliyor.
Haberin orijinali için týklayýnýz: Bu haber, linkleri yukarýda belirtilen haber ya da haberlerden derlenmiþtir. Tam çevrilmiþ metin olmayabilir.
(Haberi çeviren Can Sezer, Canan Sevgili; Redaksiyon Ceyda Çaðlayan)
bir halt olacaðý yok.
Yer Ýmleri