Sn rxpu forumdaþýn yazdýklarýndan ben çok ama çok faydalanýyorum.Yazýlarýný okuduðum ve deðer verdiðim en bilgili forumdaþlardan biri.15 yaþýnda yaþanmýþ ve samimiyetle paylaþýlmýþ bir olayýn üstüne kendisine resmen hýrsýz denmesi bence çok acýmasýz oldu.Bizim memlekette vergi kaçýrmak nerdeyse atasporu gibi.Ben forumdaþlarýn arasýnda da tamamen bu iþten baðýþýk çok az insanýn olduðuna inanýyorum.Misal arkadaþla tapuya gitmiþtik bir mal alýmý için tapu memuru resmen rayici belediyeden alacaksýnýz o fiyattan gösterirsiniz banka kredisi önemli deðil dedi.O zamanlar denetimler bu kadar sýký deðildi.Banka kredisi baþka yatýrýlan vergi baþka oldu.Yolu da tapu memuru gösterdi.Hemen hemen herkes tapuda baþka fiyat gösteriyor o kadarý bankadan transfer ediliyor vergisi veriliyor , kalan elden verilip vergiden kaçýrýlýyor,hemen hemen 2 emlak alýmýndan biri böyle,devlet de biliyor ve göz yumuyor.Belediye misal yapý kayýt belgesi diye bir þey çýkardý herkes fazladan kullandýðý haksýz edindiði mallarý legalleþtirdi.E dün suçtu bu þimdi deðil.Hakkýmýz yenmedi mi.Her vergi barýþý dürüst vatandaþýn hakkýnýn yenmesi deðil mi.2000 yýlýnda geçmiþe yönelik hazine bonolarýnda vergi çýkarmak hak yenmesi deðil mi.Benim maketten aldýðým malý arsa tapusu almama raðmen tapu iptali yaparak elimden alýnmasýna neden olan adalet sistemi adil miYani nerdeyse devlet kör tuttuðunu öper misali çalýþýyor.Bu sistemde legal sýnýrlarda kalmak kaydýyla vergi vermemeye çalýþmak neden anormal olsun ki.Misal þirket adýna herkes bmw alýyor kiþisel kullanýyor.E devlet bilmiyor mu o bmw nin vergi kaçýrmak için alýndýðýný.Bana pek de sn rxpu nun dedikleri mantýksýz gelmiyor .Herkes elinden geldiðince sistemin etrafýndan dolanýyor.Çünkü sisteme aktardýðý paranýn adil kulanýlmadýðýný biliyor ve görüyor.Herkese adil gereðinde herkese hesap sorabilen bir sistem olsa o zaman sistemin etrafýndan dolanmaya çalýþmak kýnanabilirdi.E yandaþa baþka bana baþka adalet uygulanýrsa insan da devlete sisteme güven kalýr mý.

Yer Ýmleri