ahah az önce bir almayaya ödeme yolladým.
10 euro.
masraf+vergisi 15 USD. kestiler.
bitmiþiz yaw.
ahah az önce bir almayaya ödeme yolladým.
10 euro.
masraf+vergisi 15 USD. kestiler.
bitmiþiz yaw.
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Çok doðru...o yüzden Dolar topiðinde elma armut muhabbeti niye yapýlýyor falan filan denmeyecek ve herkes gözlemlerini kendi bakýþ açýsýyla yazýp yorumlayýp yargýlayacak....
Þahsi tecrübem bu büyük resimde Borsa doðru yerde durmuyor çok riskli...Reel Eflasyonu düþünürsek faiz yetersiz... Altýn dünya piyasasýna baðlý o konuda kýsa vadede yorum yapamýyorum ama uzun vadede mantýklý...
Bana en doðru gelen þey Dolarýn ucuz olduðu...Dolar çýkmalý zira ambar bitti...Katar Matar bile anca zararý öteler yada hafifletir
Herkes tutturmuþ popaz meselesi.!!
Vadesi gelecek borçlarý Trump mu popaz mý ?
Ödeyecek.!!!
Günü kurtardýðýný sananlar.!!
Hep kaybedecek.!!!!
![]()
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Dünyadaki para babalarý 1900'lü yýllarýn baþýndaki gibi bir yapýya sahip deðil. Tamamý devletleþtirildiler.
Bunu dünyanýn parasal bilançosundan gözlemleyebiliyoruz.
Geçen aylarda yine burada kaba bir hesap yapmýþtýk.
850 trilyon dolar borç var.
250 trilyon dolar para arzý.
En büyük para babasý 5 trilyon dolar nakit ile FED
2. 3. büyük para babalarý (nakit para arzý anlamýnda) büyük amerikan þirketleri. 200-300 milyar dolar ile.
(Burada piyasa deðeri deðil elde tutulan nakit deðerlemesi önemli).
O nedenle sistemin içinde öyle yüksek parasal arza sahip aktör yukarýdakilerin dýþýnda bence yok. Yani Rockefeller, Roschild v.b ailelerin yatýrýmlarý ve varlýklarý olmakla birlikte parasal arz anlamýnda nakitleri yukarýdaki aktörlere eriþemiyor.
En büyük para babasý FED bile elindeki parayý piyasaya borç veriyor ve geniþ para arzý olarak düþünürsek aslýnda sistemin neredeyse %80'i borcun büyümesi ile büyüyen geniþ para arzýndan oluþuyor.
Ýþte bu büyük yapýda bu büyüklükteki borç döngüsünü kontrol edebilecek tek güç devletler ve onlara baðlý merkez bankalarý.
Zira kiþiler ve kurumlar , yani taþeronlar borçlu. O nedenle borç artýk sadece devletler ve onlarýn yaratacaðý para arzý ile kontrol edilebilir bir boyut almýþ durumda.
Politika o nedenle gittikçe önemli bir hale gelmiþtir ve gelecektir. Zira paranýn kaynaðý olan devletleri ve merkez bankalarýný politika yönetir.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
o dediðiniz merkez bankalarý böyle þeylerle (para üreten örgütmü dersiniz adýna kurummu yapý mý her ne ise) alýþveriþ halinde
al gülüm ver gülüm
https://eksisozluk.com/mitsui--558784?p=1
biz o lig te deðiliz
onlar bundesliga da
biz 3. amatör küme mahalli lig
yani o ölçekte þeyi çevirmen için dostum, bilmiyorum hangi sanayi sitesinde yeriniz var ve ne teknolojik düzeydesiniz ama
aðýr baba lazým bence, kefaleten
yemez , tüzel kiþilik muhabbeti
bence tabi
Yer Ýmleri