gösterge 25.94e dayanmýþ.
dolar düþerken gösterge nasýl artýyor :D
gösterge 25.94e dayanmýþ.
dolar düþerken gösterge nasýl artýyor :D
Piyasalarda gerçek veriler kadar algý ve psikolojide çok önemlidir.
Euro 2024 futbol iþi çok önemliydi. Psikolojik ve algý olarak piyasalarý olumlu etkileyecekti. Ticari reklam turizm faydalarýnýn yanýnda psikoloji ve algýyý düzeltecekti. 6 nýn altýný iyi de zorladý. Lakin haçlý zihniyetin kararý çoktan verilmiþ belli ki. Kötü giden italyan ekonomisini kurtarmak avro zonu desteklemek için alýnan bir karar.
Bizde algýyý yine terse çevirdiler. Dolar endeksi artarken bizde ne güzel dolar düþüyordu. Merkez belli ki epeyce efor sarfediyor. Neyse
Büyüklerimiz boþuna dememiþ, Türk ün Türk ten baþka dostu olmaz diye.
Reis orda artýk vursun kýrbacý. Hakediyorlar. O kadar stad yatýrýmý yaptýk. Hanslar yeminli bize turnuva vermemeye.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Teknik olarak uzun tahviller (5,10 yýllýk) düþüyor, kýsalar (2 yýlllýk) yükseliyor.
Bu da piyasanýn para politikasýnýn 2 yýllýk bir süreçte sýký kalacaðý (faizin yüksek kalacaðý) ve bunun 5 ve 10 yýllýk bir süreçte enflasyonu düþüreceðini fiyatladýðýný gösteriyor.
Piyasanýn 2 yýllýk bir süreçte sýký para politikasýný fiyatlýyor olmasý da dövizi baskýlayabilir.
Örneðin merkezin önümüzdeki dönemde yapacaðý ilk faiz indirimine piyasa uzunlarý yükselterek cevap verirse, bu piyasanýn merkezin hamlesinin erken olduðunu düþündüðünü gösterecek. Uzun tahvilden çýkan yatýrýmcý da 2 yýllýklara girmek yerine döviz talep edecek.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
ben tam tersini düþünüyorum
türkün türkten baþka düþmaný yoktur
yurtdýþýnda olsam, ekonomik krizde olan + 160 bin suçlunun serbest býrakýlacaðý ülkeye mi gitmek isterim
yoksa avrupanýn sanayi lokomotifi almanya mý ?
tabi ki almanya
dürüst olmak lazým.
ben vallahi iyi ülkeyim billahi iyi ülkeyim demekle güven kazanýlmaz
hamile kalmýþ doðuran boða formasyonu oluþtu 5.98 de
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
Merhaba Sevgili Dostlar,
Sizlerede bu tür bir yazý ulaþtýmý? ÝKÝNCÝ BÝR AÇIKLAMA YAPILANA KADAR YURT ÝÇÝ ALIM SATIM ÝÞLEMLERÝNDE DÖVÝZLÝ FATURA ÝÞLEMÝNE ARA VERMEK GEREKMEKTEDÝR. ÝHRAÇ KAYITLI ALIÞ SATIÞLAR DAHÝLDÝR.
Yer Ýmleri