Hayýr, alt gelir grubu bir þekilde sosyal yardýmla ývýrla zývýrla gemisini yürütüyor.
Krizlerin faturasý en çok orta gelirlilere ödettiriliyor bu ülkede.
Alt gelir gurubuna ödettirilseydi þu ankinden çok daha adil olabilirdi.
Zira demagojiye prim veren, kolayca yönlendirilen, ve neticede ülkenin anahtarýný "iki boþ lafa" teslim eden kesim alt gelir grubu.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
alt gelirli grubun zihniyeti bozuk olanlarýný kast ediyorsunuz sanýrým yani "çalýþmayacaðým, devlet nasýlsa bana bakacak - öldürecek deðil ya" birde devlete yük olmak istemeyen evde asgari ücretle 3 kiþi çalýþýp tasarruf yapmaya çalýþan insanlar var.. ben geçmiþten bilirim, o zaman uzun vadeli konut kredisi yoktu. fakir insanlar hep kiradaydý, konut kredisi bir yana bankalar faaliyet dýþý gelirlere kendilerini yaslamýþlardý yani (devlet bonolarý) bu yüzden tüketici kredisi bile verilmezdi. zaten faizler akýl almaz yüksek olduðu için insanlar kredi de almazdý.
iþte 3 kiþi asgari ücretle çalýþýp bunun yarýsý ile hayatlarýný idame ettirip kalan yarýsýný konut birikimi yaparlardý.. birazdan paylaþacaðým devlete yük olmak istemeyen , bir miktar tasarruf yapanlarýn bankacýlar tarafýndan nasýl suistimal edildiðini anlatýyor.
sevgiler,
bankalar da yeni soygun stopaj oldu (buradakiler biliyor tabi de) stopaj %5 ve bu 30 kasýmda tekrar bir açýklama yapýlmazsa %15 e çýkacak.. bankacýlar emekli, yaþlý , depresyon da, hayatý zor yaþamýþ olan insanlarýn "hayata bakýþýndan" faydalanýp amca, teyze, kardeþ senin vadeni 30 kasýma yapalým böylelikle stopaj avantajýnýn son günü bir ay daha bu nimetten faydalanabilirsiniz.
tabi 30 kasýmdan sonra 32 gün yatýrdýðýnýzda yýllýk bilanço sonunu kaçýrýyorsunuz.. esasen türkiye de ezilenin daha çok ezilmesi, dar gelirli doðal insanlarýn daha çok sömürülmesi, depresyonda olan insanlarýn daha çok soyulmasý kaçýnýlmaz gibi görünüyor insan zihniyetine göre zira buradakiler argo tabirle bunu "yemez"
peki kim yiyiecek emekli mehmet amca, ev hanýmý ayþe teyze, majör depresyondaki fatih arkadaþýmýz , asgari ücretle çalýþan zar zor çocuklarý için diþinden týrnaðýndan arttýrmýþ zihniyet bozukluðunu anlamamýþ veya bunu idrak edip hayattan soðumak istemeyen hakan kardeþimiz..
aynaya bak ve .......
`Yasayý deldiler, iþsizin parasýný bankalara aktardýlar`
Ýþsizlik Fonu'nda birikmiþ paranýn 11 milyar Türk Lirasý üç kamu bankasýna sermaye fonu olarak aktarýldý.
Bu karar çok sayýda tepkiyi de beraberinde getirdi. Zira fon, kamuya ait deðil. Fonun kuruluþ kanununda böylesi bir geçiþkenlik, kamuya aktarýlmasýna izin veren bir yetki bulunmuyor.
Sözcü Gazetesi yazarý Murat Muratoðlu, Ýþsizlik Fonu'nun kamuya ait olmadýðýný hatýrlattý ve yasaya göre, fon gelirlerinin iþsizler haricinde bir maksatla kullanýlmasýnýn yasak olduðunu belirtti.
http://tinyurl.com/y9pvzx26
Hani çok tartýþýldý ben dedim ki BES bildiðin kendi elinle kümese girip kuzuyu kurda teslim etmektir , eni sonu sýkýþýnca kurdun ilk aklýna gelen BES de ki kaynaklar olur ama ÇOK BÝLMÝÞLER yada kendini avutanlar nayýr nolamaz BES kamuya ait deðilki kamu nasýl benim paramý badem edebilir filan dedi. Okuyun yukarýdaki yazýyý bakýn bakalým ÝÞSÝZLÝK FONU kamuya mu aitmiþ de üç kamu bankasýna badem yapýlmýþ o da þimdilik bakalým kalaný nerelere badem edilecek...
+bi milyon
ama ülkemiz gibi aþýrý devletçi zihniyete sahip ülkelerde bunu söyleyen dokuz köyden kovulur. inanlarýn siyasi görüþüne bakýlmaksýzýn papaðan gibi tekrarladýðý laflar, "devlet bi el atsýn", "devlet bu iþi çözsün", "devlet bizi desteklesin", "devlet bize bahmýyir".
bunu en net gördüðüm yer bloomberght kanalýna çýkan Türk iþ insanlarý. daha birine denk gelmedim ki devlet desteði, teþviði istemesin. herkes avanta peþinde.
öte yandan ABD'deki giriþimcilerle röportajlarý izleyin devlet hakkýnda söyledikleri genelde regülasyon azalsýn vergiler düþsün oluyor.
yani devlet gölge etmesin biz iþimizi yaparýz.
ama limitli kaynaðý olan fakir bir ülkede herkes ulu manitu devlete el açýnca sonuç Türkiye, Arjantin, vs. gibi oluyor...
hele bide her iþe devlet karýþýnca baský, yasaklar, yolsuzluk vaz geçilmez oluyor.
forumda çok kavgasýný verdim bunun ama eminim bir anket yapýlsa forumdaþlarýn %90'ý aþýrý devletçi çýkar. sonuçta her ülke hak edildiði gibi yönetiliyor...
Yer Ýmleri