umutabi sen aslýnda sen banka-mudi,-kurt üçlemesinden de rahatsýzsýn, son yaptýðýn hareket onu gösteriyor, tabi bende senin gibi düþünüyorum.. muhtemelen faiz feragati bize zarar olarak yansýyacak (büyük olasýlýkla) ama sisteme güvenmemek malesef zarar üstüne zarar ettiriyor insana.. tabi bu güvensizliði de yaratanlar biz deðiliz.
ben hazine bonosun da böyle bir facia yaþadýktan sonra uzun süre ziraat bankasýndan ayrýlamadým (güvensizlikten) baþka bankalar 23 oran verirken ben 16-17 oranla ziraatteydim..
yani hem ordan darbe, hem burdan darbe misali.. neyse ki dolar da böyle deðil..
Evet ama geçmiþte benzer durumlarda sonuç deðiþmese de devlet bugünküne nazaran biraz daha istikrarlý davranýyordu. Yine krizler oluyordu, ardýndan ekonomik buhran dönemleri yaþanýyordu. Ama örneðin bir karar alýndýðý zaman o karar 3 hafta sonra iptal edilmiyordu. Ben bu farka dikkat çekmek istiyorum.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
hayatta herþey tiyatrodur, zaten insan aklýný kullanmakla (aklýnýn yolunda ilerlemeye karar vermekle) sahteliðe (fakeliðe) imza atmýþ , bunu kabul etmiþtir.
bu anlamda yazýlan, çizilen, yapýlan herþey sahtedir. zira insanýn kendisi sahte olmuþtur.. yapýlanlarýn hepsi bir amaca yöneliktir.. tabi bu amaç yapanlarýn kendi çýkarlarý (iþine gelenleri) doðrultusunda þekillenir.
abd danýþmaklýk þirketi tuttuk, yarýn sizi býrakýyoruz da denilebilir. en nihayetin de yönetim þunu düþünür; iþi iyice berbat edersek halk bizi yönetimden indirir.. EE ÝÞÝN SONUNDA ÖLÜM YOK KÝ..
yönetim de herþeyi bir bilgisayar oyunu gibi düþünüyor, zaten insan aklý bir bilgisayar gibidir. savaþ oyunu oynarsýnýz , insanlarý öldürürsünüz mutlu olursunuz. insan aklý reelde de bunu böyle yapar, ölen insanýn ölürken çektiði acý , yakýnlarýnýn hissiyatý insan aklýnda yoktur.
yada bu duyarlýlýðý iþine geldiði insanlara kullanýr. insan aklýnýn en büyük sýkýntýsý üzüntüyü, sevgiyi, mutluluðu iþine geldiði gibi yaþayabilmesidir.. mesela suriyeli mülteciler duyarlýlýk gösterilmesi gereken zavallý insanlardýr,
türkiye de konut parasý elinden alýnan bir gariban faizcidir, kötüdür.. bu düþünceyi kendinde oluþturan ve neticesinde içselleþtirebilen insan aklýdýr.
buda insan aklýnýn TAMAMEN GERÇEKLÝKTEN KOPTUÐUNU GÖSTERÝR..
sevgiler,
þeediliyo, meelidiyo yok sayýn hakem, istanbulda 1tane boðaz var ikincisi olsa fenamý olur tabiiki olmaz, ama sinop mersin arasýnda boðaz varmý yokidemekki oraya kanal yapmak daða mantýklý olur,hemide istanbul yeteri kadar nüfus yoðunluðuna sahip göçü durdurursun yoðunluk birazda sinop mersin boðazýna [pardon kanalýna] odaklanýr hem oralarda ekonomi canlanýr, ya iþte say say bitmez bu sinop mersin kanalýnýn faydalarý, hem ruslarda akdenize kolayca inecekleri için bize S500 füzelerinden hediye gönderirler.
Yer Ýmleri