Neden mi artýyor. Gelsin seçim ekonomisi, bütçe açýklarý, cari açýk ve enflasyon.
Neden mi artýyor. Gelsin seçim ekonomisi, bütçe açýklarý, cari açýk ve enflasyon.
Evet o.
Borsa iþlem saatleri içinde iþlem oluyor, bu saatler dýþýnda iþlem yok, o arada kur deðiþirse de sabah gaplý açýyor.
Makas dediðiniz alýcý-satýcý farký sanýrým, çok likit bir hisse deðil bir kademeden fazla fark olabiliyor bazen.
Ben limitli emir giriyorum, ani düþüþ-çýkýþlarý kaçýrmýyorum ekran baþýnda olmadýðýmda.
Dün 530'dan alýþ girmiþtim alýnmýþ mesela (kur karþýlýðý 5.48), bugün birazýna 545 satýþ yazmýþtým o da gitmiþ (kur karþýlýðý 5.63), bunu piyasada yapmaya kalksam ekran baþýnda izlemem lazým, makastan ve zaman farkýyla yine tutturamayabilirdim.
Takip etmek veya incelemek isteyenler için https://tr.investing.com/etfs/abd-us...y-dolar-b-type
Merak eden en iyisi kendi deneyip tecrübe etsin, bir tane alýp satýn 100 dolar karþýlýðý fiyatý var.
''ABD Hazine Bonosu Dolar B Tipi''
Abd faizine de duyarlý sanýrým!
Tür: ETF
Piyasa: Türkiye
Ýhraççý: Finans Portföy
ISIN: TRYFNBK00089
Varlýk Sýnýfý: Tahvil
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
BDDK Türk bankalarýna tl verip döviz borçlanma konusunda sýnýrlama getirmiþti. Swap kanalýný kapatmýþtý yani. Çünkü bu mekanizmada karþýdaki yabancý elindeki tl ile usdtry yi manipüle ediyordu. Yani dýþ güç 🙂
Þimdi bu sýnýrlama kaldýrýldý. Burada bence sýkýntý olan konu piyasaya müdahale þekli.. yarýn yine bir panik halinde tekrar yerli bankalarýn Londra swap kanalýnýn kapatýlmasýnýn gündeme gelmeyeceði garanti deðil. Bu durum yabancý tarafýndan piyasaya müdahale olarak algýlanabilir.. devamýnda bunun bir daha tekrarlanmayacaðý yönünde ilave bir açýklama yerinde olurdu ..
Dýþ güç konusu ise iþin daha vahim tarafý.. tamamen yerli oyuncularýn kýrýlganlýðýnýn göstergesi olarak da okunabilir..
Anladýðým kadarýyla bu ,içinde ABD Tahvilleri barýndýran faize duyarlý bir yatýrým fonu.
Ertesi gün için fon deðerini hesaplýyabilmek amacýyla saat 18.00'de ki kapanýþ fiyatýný baz alýyor olabilirler.
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Yer Ýmleri