Artan

10,67 10 18:10
23,54 10 18:10
15,40 10 18:10
4,07 10 18:10
3,41 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

108,90 -10 18:10
47,88 -10 18:10
455,50 -9.98 18:10
33,76 -9.97 18:10
4,18 -9.91 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

20.378.079.201,25 18:10
13.787.947.758,50 18:10
12.361.272.923,50 18:10
10.229.024.001,46 18:10
10.101.055.465,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 4/52 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon
Arama sonucu : 419 madde; 25 - 32 arası.

Konu: 1 TL enaz 100.000 USD olacak.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by emekli2 Yazıyı Oku
    şartlanmış çaresislik hastalığında olmayanlar, bu ihtimalin gerçekleşebilecegini sanabilir. ancak doların sahibinin elindeki silahlar çok acımasız o silahlar patlarsa zaten ne dolara ihtiyacı olan ne de TL ye ihtiyacı olan insan kalır dünyada. işin bu tarafını düşününce çok zorlama bir ihtimal. Adam zaten son 10 yıldır sürekli dolar basarak dünyaya verip tüm dünyanın üretimini taşıyor.Böylece kendi ülkesindeki enflasyonu dünyaya ihraç ediyor. Biz az bişey TL bassak karşılıksız, enflasyon fırlıyor.Bizimkiler kendi halkına madik atma derdinde, ABD tüm dünya milletlerine madiği atmış zokayı yutturmuş. yarın dünyada tayyip gibi bir kaç lider çıkp da al dolarını mikeyim derse bu sefer, işin içine silahlar da girer. İşte ozaman tüm paraların ve kağıtların degeri sıfırdır. yani dünya resetlenir. eger hala yaşayan insan kalmışsa artık yeni degerlemeleri onlar düşünsün
    Sayin emekli2 mukemmel bir analez yapmissiniz. Rica etsem, yaptiginiz analezi asagidaki haberi de isin icine koyarak bir kez daha degerlendirebilir misiniz? Acaba petrolun azalan bir kaynak oldugunu hesaba kattigimizda, yazdiginiz ihtimalin yukselecegini soyleyebilir miyiz?

https://www.haberler.com/enerji-tale...261622-haberi/

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) 2018 yılı Dünya Petrol Görünümü Raporu'na göre, 2040'ta fosil yakıtların küresel enerjideki payı yüzde 75'e çıkacak. Fosil yakıtlar içinde petrol yüzde 28 ile en büyük pay sahibi olacak. Petrolü yüzde 25 ile doğalgaz ve yüzde 22 ile kömür izleyecek.

2. İşte ozaman tüm paraların ve kağıtların degeri sıfırdır. yani dünya resetlenir. eger hala yaşayan insan kalmışsa artık yeni degerlemeleri onlar düşünsün
    Abd, Çin'i tamamen kusatti. Aynini 2.dunya savasinda Japonya'ya yapmisti.

Bati Medeniyetinin en az zarari gormesi icin de gerekli onlemleri aldilar. Mesela bunlardan biri Malatya'daki radardir.

Abd ve Bati ulkeleri artik korfezden petrol almiyorlar. Ama Çin, petrol ihtiyacinin neredeyse % 70'ini buradan sagliyor.

Hurmuz kapandiginda artik Çin'in nefesi kesilmis demektir.

Bu derin derya meseleye bir de şu açıdan baksak, değişik görü$ olur hem ;

$$şLaakkk.. )

Avuç içimiz ve öbür bileğimizin mikkemmel buluşması tınısı olarak.. Hem yerli ve milli bir unsurumuz..

Bilemedik valla, düşünmek gerek bi..

4. dollarin genleri ile oynamislar o yüzden boyna hergün büyüyor. . . hormonu vermişler şak diye zamaninda
    eheheüheu bizim tl yede vermisler kepekli bugdayi misir silacini karbonhidrat tavan
    Hamdım Piştim Yandım

5.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Vade 2021...Bu başligi tarihe not düşmek için açtım...

Dolar borcu olanlar dayanabilirse borçlarını bu kurdan ödeyecekler...

Moralinizi bozmayin, dayanın.
    Nuri bey rakıya yeniden başladığınız çok belli oldu , bu kafa olsa olsa rakı kafası

6.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Vade 2021...Bu başligi tarihe not düşmek için açtım...

Dolar borcu olanlar dayanabilirse borçlarını bu kurdan ödeyecekler...

Moralinizi bozmayin, dayanın.
    oglanın kumbarasını gömücem yarın..
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

7. 1 dolar kaç milyon TL olduydu, 6 sıfır atıldıydı. Ben yine ölçülü 100.000 usd diye yazdım.

Parayı basıp,helikopterle saçtılar. Faizleri sıfıra indirdiler. Dolar bütün dünyaya yayıldı. Bizim gibi ülkelerin yüksek faizle kanını emdi.

Şimdi tekrar faizleri arttırıp, doları geri çağırıyorlar. 24 trilyon dolar nasıl ödenecek? 14 trilyon doların üstü ödenebilir değil.

Bu film tekrar başa sarılamaz, mümkün değil. Artık pek çok ülke komşularıyla, yerel paralarla ticaretin yolunu arıyor.

Kripto paralar da var.

2008 krizinde kaybolan para katrilyon dolardır. Küreselleşme 2008'de bitti. Fonlarının %80'i dolardı.

Basılıp,helıkopterle dağıtılan paralar, MBlarının bastığı 3-5 trilyon dolardır. Bu paralar, kaybolan güveni yeniden tesis etmek içindi.

2008 sonrası dünya ekonomisi stop etti. 2011-2012 sonrası ise bu 3-5 trilyon doların sağladığı hayali bir büyüme yaşandı.

Şimdi dünya ekonomisi yeniden küçülüyor.

Ama petrol fiyatları artıyor. Yakın zamanda petrolü 90 dolarda göreceğiz.

Savaş dışında bir çözüm mümkün değil. Bu savaş, büyük ihtimal 2019'da çıkacak.

8. İşine geldiğinde aptal, işine geldiğinde zeki “kılığına” bürünmeye çalışan takiyeci samimiyetsizlerin, özünde aptallığı üzerinde daha başarılı taşıdıklarını düşünüyorum...

Neticede, ortama göre sürekli söylemlerini eğip büktükleri için gerçekte ne olduklarını ve gerçek maksatlarını anlamak pek mümkün olmuyor...

Dosdoğru olabilmek çok kıymetli bir erdem vesselam...

Sayfa 4/52 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •