Benim için olmazsa olmaz ARGE ye önem vermeli, ihracat ayaðý saðlam olmali, temettü ödemesi düzenli olmalý .. bilanço kýsmý çok ayrýntýlý orasý apayrý bir dünya tek tek incelemek gerekli
Sayýn Sercanhan, sanki sadece yazmýþ olmak için yazmýþ gibisiniz. Gelin þu yazdýklarýnýza yakýndan bakalým.
Dürüst yönetim demiþsiniz. Kapýsýndan dahi giremediðimiz bir þirketin yönetimi hakkýnda ne kadar bilgi sahibi olabiliriz. Özellikle bir çok iþin eþ, dost, tanýdýk vasýtasýyla yürüdüðü bir ülkede kime göre, neye göre dürüst yönetim. (Göreceli ve tutarsýz bir kriter)
Basit bildiðiniz bir iþ demiþsiniz. Yine göreceli bir konu, Türkiye'de herkes her iþi bildiðine göre bu maddeninde bir hükmü yok.
Ýþini seven çalýþanlar demiþsiniz. Böyle bir þeyi dýþarýdan þirket raporlarýna veya haberlerine bakarak bilmek mümkünmü (Pratikte karþýlýðý olmayan bir kriter)
Amacým bu iþlei merak eden birisi olarak bir baþlanðýç noktasý bulabilmek ama gelen cevaplar komedi gibi malesef.
Dürüst yönetim basit bildiðiniz iþ ve iþini seven çalýþanlar hususlarý aslýnda önemli noktalar dürüst yonetim den kasýt þu olabilir en basitinden katakulli yaparak þirketi zararda gösterip hisse toplamaz düzenli temettüsünü öder.. Ha þu da var sanki babasýnýn hayrýna ödemiyor kendide illaki faydalanýyor orasý apayrý konu ama olsun... Basit bildiðimiz iþ ten kasýt anlamadým fazla mesela tamamen sallýyorum süt satan þirket diyelim basit bildigimiz bir iþ mi? Ya da demir çelik iþi yapan þirket basit bildiðimiz bir iþ mi?? Ýþini seven çalýþanlar kýsmý zaten dürüst yönetim kýsmý ile baðlantýlý þirket seçerken çok etkin olacaðýný sanmýyorum bir Ereðli çalýþaný yada bir aksa bir Mardin çimento çalýþaný bulmak kolay deðil ;)
Yer Ýmleri