--830 gram teneke salça fiyatý neredeyse 2 yýl önceki fiyatlarda seyrediyor...
Arkadaþlar,net parasal kayýp için detaylý bilgi 9. sayfada açýklanmýþtýr.
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...8f3f2676ee2aed
AL YA DA SAT TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR..
Sayýn ft-2; zaten yazýmýn baþlangýcýnda enflasyon muhasebesine göre rakamlar deðiþebilmekte demiþtim,üç aþaðý beþ yukarý son çeyrekteki ihracat deðerinin diðer çeyreklere göre daha yüksek olduðunu vurgulamak ve 2022 yýlý ihracat deðerinin enflasyon muhasebesine göre katsayý oranýnda arttýrýldýðýný ifade etmek için yazýmý paylaþmýþtým.Zaten enflasyon muhasebesi hesabýnda geçmiþe dönük olarak(2021-2022-2023) rakamlarý yorumlamak çok da kolay deðil..Tukaþ,son 2 yýlda iki kez bedelsiz sermaye artýþý yaptýðý için mesela,net parasal pozisyonda -700 milyon kayýp çýkarmasýnýn ana faktörü olarak ortaya çýkmýþtýr.Bu anlamda her þirketin enflasyon muhasebesi farklýlýk gösterebiliyor..Benim Tukaþýn bu bilanço döneminden sonra en çok önem verdiðim ve üzerinde durduðum konular:
-Özsermayenin yüksek artýþý (Ödenmiþ sermayenin 4 milyarlýk kayýtlý sermaye tavanýna kadar arttýrýlabileceðini düþünüyorum)
-Maddi Duran Varlýðýn 5 milyar liranýn üzerine çýkmasý
-Dondurulmuþ sebze tesislerindeki üretimin 2.çeyrek ile beraber sýrasýyla açýkacak olmasý
-Bu kadar büyük devasa projeye raðmen borçluluðun düþük olmasý,dondurulmuþ patates tesisi için alýnacak makinalarýn finansmanýnda ise,marka ve þirket gücünün büyüklüðünün etkisi diye yorumladýðým çok iyi rakamlarla borçlanýlabilmesi..
AL YA DA SAT TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR..
Yer Ýmleri