Arkadaþlar Merhaba..Bilanço gece yarýsý geldiði için genel bir inceleme yapabildim,çok detaya giremedim..Ana faktörler olarak,bilançoyu pozitif ve negatif olarak etkileyen bazý deðerlendirmelerimi paylaþmak isterim.

-4.çeyrek için 55 ile 60.000 ton arasý bir satýþ öngörüm vardý..Yaklaþýk 56.000 tonluk satýþ yapýlmýþ.

-3.çeyrekte 24 lira civarý kilogram ciro fiyatý oluþmuþken 30-35 lira arasý son çeyrek için beklentim vardý,Tat bilançosunda 34 lira olarak yansýmýþtý.Beklentilerimin çok altýnda 24-25 lira arasý kilogram satýþ fiyatý oluþmuþ.

-9 aylýk bilançoda bürüt kar marjý yüzde 45 lerde iken son çeyrekte yüzde 25 gibi büyük bir düþüþ yaþanmýþ.Bunun sebebi de mamul malzemelerin maliyeti görünüyor.

-Ýhracat ise beklentilerimdeki gibi son çeyrekte yýlýn en yüksek deðerine ulaþmýþ ve yaklaþýk olarak 300 milyona ulaþmýþtýr.

-Toplam olarak yýllýk 1,5 milyar liranýn biraz üzerinde net kar beklentim var iken hem mamul malzeme maliyetindeki artýþ hem de kilogram baþýna ciroda son çeyrekteki düþüþten dolayý 1,370 milyar net kar rakamý açýklanmýþ.

AL YA DA SAT TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR..