döndü galiba 58 de yaktý.
56.15 den 58 e neredeyse 2 lira oynadý..
döndü galiba 58 de yaktý.
56.15 den 58 e neredeyse 2 lira oynadý..
yurtiçi satýþ berbat geldi nisan 2018,yurtdýþý iyi gibi.
ama fazladan üretim devam.
Sert düþüþün nedeni þimdi belli oldu.Satýþlar çok yetersiz.
GT-N7100 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O iyi insanlar o güzel atlarýna binip gittiler...
seçim kararý verilmeden önce hurda teþviði beklentisi devreye girince potansiyel yurtiçi müþteriler beklemeye girmiþti, þimdi seçim artý dövizdeki artýþ üstüne binince yurtiçi alýmlar azalmýþ, seçimden sonra hurda teþviði hýzla yasalaþýrsa stokladýklarý traktörleri satacaklardýr,üretimin hýz kesmeden devamýnýn baþka izahý yok, bu derece hesapsýz olamazlar.
Nisan ayý atýþlarý son 7-8 yýlýn en kötüsü.
Üretim ve stoklama iþtahý açýk, yönetimin sanki satýþlardan haberi yokmuþ gibi.
Yýlýn ilk dört ayý itibarýyla üretim satýþlardan 3.000 adet kadar fazla, bu kadar traktörü nereye sýðdýrýrlar.
Döviz kurlarýnda anormal artýþlarýn saðladýðý ihracatta rekabet avantajýný deðerlendirme becerileri yok.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Türk Traktör (TTRAK, Sýnýrlý Negatif): Þirket Nisan ayý üretim ve satýþ rakamlarýný açýkladý. Buna göre Nisan ayýnda üretim 3.703 adet, yurtiçi satýþ 1.901 adet olmuþtur. Geçen sene Nisan ayýnda üretim 3.561 adet, yurtiçi satýþ 3.707 adet idi. Nisan ayýyla birlikte, 2018 yýlýndaki 4 aylýk üretim 16.480 adet, yurtiçi satýþ 9.597 adet olmuþtur. 2017 yýlýndaki 4 aylýk üretim 14.880 adet, yurtiçi satýþ 12.194 adet seviyesindeydi. Þirketin Nisan ayýndaki yurt dýþý satýþlarý ise geçen seneki 1.013 adetin hafif üzerinde 1.059 adet olmuþtur. 4 aylýk yurtdýþý satýþlar ise 2018 yýlýnda 3.887 adet olurken, geçen seneki 4.024 adetlik rakamýn altýnda gerçekleþmiþtir.
Çalýþ, çalýþ ileri, çalýþan kalmaz geri...
Yer Ýmleri