Satış adetlerindeki önemli düşüşe ve yüksek döviz borçları nedeniyle 3. çeyrekte sıçrama yapan kur farkı giderlerine rağmen 3. çeyrek için 30 milyon TL kar bence son derece olumlu.
Satış adetlerindeki önemli düşüşe ve yüksek döviz borçları nedeniyle 3. çeyrekte sıçrama yapan kur farkı giderlerine rağmen 3. çeyrek için 30 milyon TL kar bence son derece olumlu.
Ankara yenimahallede oturuyorum bu gün merak ettim üşenmedim gittim fabrikayı ziyaret ettim hala yerinde duruyor çok şükür
fabrika yerinde dursa nolur yaw. çoğu kişi perişan oldu hem uzun hemde kısada. çok basitinden 50 de maliyetlenen adamın bile maliyetine gelmesi için yüzde 40 çıkması gerek hissenin. 60 70 80 de maliyetlenip 2-3 yıl önce alanları düşünemiyorum bile
* Yurtdışı satışları, yurtiçindeki daralmaya biraz da olsa hafifletmiş.
* Brüt Kar Marjı; 2017/09: %18,21 2018/09: %21,14
* Faaliyet Kar Marjı; 2017/09: %11,66 2018/09: %14,37
* Operasyonel marjlarda iyileşme güzel.
* Artan finansman giderleri sebebiyle net kar marjında ciddi daralma; 2017/09: %7,81 2018/09: %3,33
* Böyle zorlu bir 3.çeyrekte operasyonel anlamda şirket güzel yönetilmiş gözükmekte.
YTD.
Çıkmadık canda umut tükenmezmiş
Bilançoya gelince Eylül ayı sonu döviz kurlarına göre bilanço düzenlendiğinde göre ve Eylül sonundan bugüne kurlar yüzde 10 Cıvarı aşağı düştü eğer yılsonuna kadar kur seviyesi 30 Eylül tarihindeki seviyeden aşağıda kalırsa kur farkı gideri de azalabilir ve bilanço biraz düzelebilir
Yer İmleri