sn istinyeli amin...
sn istinyeli amin...
Dolar bazlý borsamýzdaki hisselere bakýn ve borsa yatýrýmcýsýna nasýl tecavüz edildiðini görün. Yerli eline geçen 3-5 lirayla döviz bürosuna koþuyor. yabancý temettü yoksa ben yokum diyor. Tahtada üç beþ gariban, yolunu þaþýrýrsa 1-2 küçük fon ve spek kalýyor. Bu tahtanýn kaderini deðiþtirebilecek tek þey tekrar temettü verir duruma geçeðine iþaret. Bu teþvik olur veya yerel-global ölçekli toparlanma. Þubat üretim rakamlarý tam bomba kaðýt kafa kaldýrýyor yani spek mal çakacak gel diyor.
Mazot,gübre ve ilaçlamaya bu kadar zamdan sonra çiftçinin traktör almasý hayal.
Arabadan vazgeçilebilir ama traktörden vazgeçilmez. Bugün almazsa yarýn alacaklar.Hemde ertelenmiþ talep devreye girecek.Tarým olmak zorunda. Bugün faizler yüksek zaten traktör satýþlarý bunu net olarak gösteriyor.Hissenin 80 lerden buraya gelmesi de bu yüzden.Satýþlar normale döndüðünde hisse fiyatý da çok farklý bir yerde olacaktýr.
O iyi insanlar o güzel atlarýna binip gittiler...
Her þey düzelecek, tabi ki o 90 lar geride gelecek ama þuan pek yaklaþýlacak gibi deðil, elde somut bir þey yok, yeni geleceklerin caný yanmasýn. Ah almayalým BENCE. Ha bildiðiniz varsa bizde bilelim. Ben bildiðim tek þey tarým ölmez. New Holland dan bizim çiftçi vazgeçmez.
geçen hafta perþembe günü biraz yabancý alýþý olmuþtu ama arkasý gelmedi, bence en olumsuz fiyatlandý buralarýn altýna zor gelir diye düþünmeye devam ediyorum.
Bu hisseden bi cacýk olmaz
SM-G925F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri