Originally Posted by
keko
paylaþtýðýn grafik çok güzel..yabancýlarda artýk toplayamaya baþlýyorlar..zaten bende herþey çok kýsa sürede olacaðýný söylemiyorum...nasýl ki yabancý payý bir kaç yýlda bu seviyelere düþmüþ ise yine bir kaç yýlda ayný seviyelere çýkacaðýný söylüyorum..adamlar almakta sabýrlýlar...
yabancýlar traktörün temelini etkileyecek þartlarýn iyileþeceðine inanýyorlar ve dolayýs ile satýþlarýnýn artacaðýna inanýyorlar ki almaya baþlamýþlar...bu þartlar nedir ??
1- genel faizlerdir ki 2 yýllýk bono faizi geçen aylarda %26 iken bu gün itibari ile %19,92 ye düþmüþtür...
2-dövizdir ...döviz de fedin faiz indirmesi ile fiyatý düþecektir ve dolayýsý ile de bollaþacaktýr..buda ttraktör gibi döviz açýðý olan ve finansman ihtiyacý olan þirketlerin daha ucuz finansmana ulaþmasýný saðlar..
3-devlet destekleri ve teþvikleridir..enflasyon fazla olunca türkiyedeki faizlerde yüksek olur...yüksek faizin olduðu yerde kimse yatýrým yapmaz herkes parasýný alýr hiç bir riski ve tasasý olmayan banka faizine koyar..
ekonominin üretken olmasý için vede buna baðlý iþsizliðin giderilmesi için öncelikle enflasyonun indirilmesi gerekiyor..bunun için de bol bol üretim yapmak gerekiyor...üretimi artýrmak için de teþvikler þarttýr..devletin bunu yapmasý gerekiyor..
4-hurda indirimidir...türkiyede eskimiþ ve ekonomik ömrünü doldurmuþ ve yýlda ekstra 8 milyar masraf çýkaran 1 milyona yakýn traktörün yenileri ile deðiþmesi gerekiyor...devletin önündeki en mantýklý yol bu teþviðin de çýkarýlmasý gerektiðidir..ki geçen gün topikte de paylaþtýðýmýz gibi geçmiþte bloomberg sitesinde devletin 2019-2020 yýlýnda bu teþviðin ön hazýrlýklarýný tamamlayýp devreye koyma çabasýnda olduðunu öðrenmiþtik..
tüm bunlar ttraktörün geleceðinin daha parlak olacaðýný gösteriyor ki yabancýlar da bu durumu görmüþlerdir..tüm bu beklentilere ekstradan ankaradaki fabrikanýn taþýnmasý ihtimalidir ki patronlar daha önceden bunu sýk sýk düþündüklerini de söylemiþlerdi...uygun fýrsat bulduklarýnda bunu da yapacaklardýr..uygun fýrsat nedir ?? uygun fýrsat öncelikle fabrikayý taþýdýklarýnda gyo sektörünün canlanmýþ olmasý gerekiyor yani araziyi sattýklarýnda para etmesi gerekiyor...diðer bir þart da taþýnacaklarý yeri bulmalarý gerekiyor..

Originally Posted by
Beydaspor
Sermaye artýrýmý yada hurda teþviði kokusu mu acaba
beklentilerini geçmiþte yazmýþtýk..döviz ve faizlerin düþmesi ile vede traktörün de beklentiden daha iyi bilanço yollamasý ile yabancýlar tekrardan agresif alýþlara geçmiþler...geçmiþte %80 civarý paylarý vardý..en son %38 lere kadar düþüp geçen haftalarda %44 lere kadar çýkmýþtýlar...
esasýnda dolar ve faizin vurduðu otomotiv ve diðer sektörler olumlu etkilenmeye baþlayacaklar..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri