Şirket bu yıl için maksimum 28.000 adt traktör satabileceğini öngörmüş. Geçen yılın üretim rakamı 22.745 adt.2014-2017 yılları arası 4 yıl boyunca 46.000 adt ortalama üretim yapmış. Şirket o muhteşem geçen 4 yıldan sonra 34.000 adtlere düşmüş ve geçen yılda 22.000 adt ile dip üretim adeti görmüş. Şimdi üretim ve satış olarak geçen yılın rakamlarını dip yapıp yukarıya dönerse (ilk çeyrekte dönüş başlamış görünmekte) birkaç yıl sürecek bir yeni traktör üretim ve satış adet yükselişi görebiliriz.
Aslında traktör ve otomotiv piyasası çok şeffaf verilerini paylaşan kurumsal bir yapı içerisinde. Aylık olarak veriler osd de yayınlanmakta.
Verileri yakın takip ederek yatırım yapılabilir diye düşünüyorum ama kriz anında 25 görüp oradan 54 e geldiği unutulmamalı !
Hurda teşviği kenarda dursun, 600.000 adt 35 yaş üstü traktör var kayıtlı. Hurda teşviği çıksa bile birçok çiftçinin finansal durumu bunları yenilemeye yetmeyecektir. Hurda teşviği ile bu rakamın %25 i bile pazara satış olarak dönse 3-4 yıl sürecek bir yüksek kapasite kullanımlı yıl demek olur.
Verileri yakın takip edip, hisseye aşık olmadan ttrak gündemimizde olabilir. Henüz Nisan verilerini görmedik çünkü, nisan ve mayıs tüm ülkede neredeyse hayat durmuş olacak. Ayrıca Ttrak da mart 23 den 20 Nisan'a kadar çalışmadı...Şuan için henüz virüs etkisinin minimumda olduğu ilk çeyrek rakamlarını gördük.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Maşallah diyelim nazar değmesin 🧿
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
*iş yatırım, türk traktör için hedef fiyatını 50,25 tl'den 61,30 tl'ye yükseltirken, tavsiyesini 'al'dan 'tut'a çekti
Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...
*ak yatırım, türk traktör hedef fiyatını 64 tl'den 61 tl'ye çekti, 'nötr' tavsiyesini korudu
Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...
*oyak yatırım, türk traktör için hedef fiyatını 80,00 tl'den 65,00 tl'ye indirdi, tavsiyesini 'endeks üzeri getiri' olarak korudu
Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...
ANKET-BIST100 Endeksi'nin haftaya alımlarla başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin
medyan tahmin +984 puan, ortalama tahmin ise +1033 puan oldu.
Foreks'in 34 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en
yüksek beklenti +2999 puan olurken, en düşük beklenti +232
puan olarak gerçekleşti.
Ankete katılan 34 analistin tamamı pozitif açılış tahmininde
bulundu.
BIST100 Endeksi, Cuma gününü 587,98 puan artışla 98758,96
puandan tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen
BIST 100 Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım
uzmanları [email protected] adresine başvuru maili
gönderebilir.
Foreks Haber Merkezi ( [email protected] )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(27/04/2020 - 09:17:51)
sn adestim aracı kurumlar bu rakamı beğenmediler mi,.de.assagi doğru revize ediyorlar
Yer İmleri