Satışlarda düşüş beklentisi varsa faizlerin yükselmesi ile ilgili olabilir
Satışlarda düşüş beklentisi varsa faizlerin yükselmesi ile ilgili olabilir
2017 de endeks giderken buna benzer Bi durum oluşmuştu.. Ben güncel fiyattan 6 ay sonrası traktör satışlarını artık öngörmeye çalışıyorum.. Bugün hissenin zirvesi 240 lira.. Max traktör satışı 4000 lerde.. Bugünkü fiyatlardan yıl sonuna doğru satışların 2700/2800 lere düşmesi beklenebilir..
OMAHALI
Satışların 2700 kere düşmesini beklemiyorum,bu döviz kurları ile aylık ihracat rakamları ortalama 1500 un altına düşmez, ülkemizde traktör satış rakamları bu aylardan Eylül e kadar düşüş gösterir.spekte her yıl bunu kullanır. Ytd ..
Maddi duran varlıkları yeniden değerlendirir mi acaba!?
BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN:
Kanun No. 7326
Kabul Tarihi: 3/6/2021
Bu yeni kabul edilen kanunla, şirket varlıklarının yeniden değerleme sonucunda oluşan değer farkının vergisi %5 ten %2 ye indirilmiş..
Bu yeni yasa ile bu güne kadar maddi duran varlıklarını yeniden değerlemekten kaçınan şirketler, belki bu yıl sonuna kadar şirket defter değerini kredibilitesini yükseltmek için maddi duran varlıklar için yeniden değerleme yaparlar. Şirketlerin gercek özsermaye gücü ve gercek defter değeri açığa çıkar.
Şirketlerin özsermaye veya hisselerin defter değerinin yükselmesi, Bistin genel değeride yükselmesi açısından olumlu olur. Daha makul fiyatlarda görünecek olan BİST’e yabancı ilginin artmasınada etki eder! BİST’in Enflasyon ve dovize karşı her yıl değeri düşmekte, özellikle yabancı para birimi bazında..
Enflasyonist bir ülkede bir kaç yılda bir şirket maddi duran varlıkların yeniden değerlendirmelerin yapılması zorunlu olmalı
Ütopik bir durum değildir yapabilirler yapan firmalar var ( ERBOS ) ancak; Mayıs ayı traktör satışları 3623 adet, ilk beş ayda 20 631 adet toplam traktör satışı olmuşken, geriye kalan 7 ayda toplam 20 bin daha çok rahat başarılabilecek bir rakam min. düzeyde ortadayken, ve toplamda 40 bin çok rahat aşılacağı aşikarken... bunu 2020 toplamıyla bir karşılaştırın derim.
özetle 2020 toplamda 34 337 adet satılmıştı bu rakamla ne kadar kar açıklandı 780 mil. tl. peki min 40 bin ve max. 50 bin traktörün kar rakamı sizce ne olur? en az 1 milyar düzeyinde... bilinen bu gerçekler ortadayken ve fiyatlanmıyorken duran varkıların değerlendirip özsermaye ye dahil edilmesi zor görünen bir durum... inşaAllah yanıltsınlar bizi...
Bir sanayi firması
yıllık yaptığı ciro kadar piyasa değeri eder.
firmanın gerçekten kaç lira piyasa değerinde işlem gördüğünü borçlarını da piyasa değeri üzerine koyarak buluruz
bunu
yıllardır hisselerin piyasa değerleri yerlerde sürünürken söylüyorum
traktör
bu sene yapacağı cironun altında işlem görüyor, arçelikte öyle.
üstelik çok güzel karlı ve yüksek temettü veren firmalar
sabr etmek gerekiyor
hisselerde nelerin döndüğünü çözemiyorum.
otokar şuan geçen seneki yaptığı cironun 3 misli piyasa değerinde.
Son düzenleme : koçari; 15-06-2021 saat: 11:55.
Yer İmleri