https://x.com/svkiidvcii/status/1763...rn6IgPy0ua5YuA
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://x.com/svkiidvcii/status/1763...rn6IgPy0ua5YuA
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Burada yapılan paylaşım yazılan bilgi yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.
Çok güzel analiz. Bütün tiklerin işaretlenebildiği başka bir şirket var mı borsamızda. Hala daha bazıları tarafından beğenilmiyor olması şımarıklık değil de nedir? Bunu beğenmeyen beğendiğini söylesin de bakalım hep beraber.
Traktörün tek tartışılabilir durumu, yatırımları olabilir ancak. Kapasite artırmadığı sürece bu satış adetleri etrafında zaman geçirir. Mevcut modernizasyon yatırımları maliyetlerini azaltıp kar marjını büyütmeye devam ettiği sürece de, kar rakamı büyüyecek ve temettü ödemelerinin montanı artacaktır. Bu haliyle bile mevcut piyasa değeri (2,75 milyar dolar) dolar bazında %10-20 arası (değerleme yöntemine göre değişir) iskontoludur. Yeni kapasite artırımı yatırımı yaparsa bu direkt olarak fiyata hızlıca yansır.
Yatırımcı ilişkileri ile görüşmemde ben de kapasite konusunu sordum. % 80 in üzerinde kapasite kullanımı var ve ülkemizde traktör yaş ortalaması çok yüksek. Talepte ciddi bir artış durumunda ilave kapasite gerekmez mi? diye sordum. Talep artığında vardiyaları artırarak bu talepleri karşılama imkanıba sahibiz diye söylediler.
Yer İmleri