Konsolide olmayan Bilanço , Geçtiðimiz yýl 1.çeyrek gelen kar'dan yaklaþýk 11 kat daha fazla gelmiþ bu seneki 1.çeyrek bilanço ,,
2019 da 7,581 milyon ( eski paraya göre trilyon )
2020 de 83,994 milyon tl kar gelmiþ . Maþallah ...
Tahminim önümüzdeki dönemlerde yurt dýþý alýmlar daha fazla olucak , çünkü Amerika Burada olduðu gibi Tarým desteðini artýrýyor ve daha da artýracak , ( kesenin aðzýný açýyor )
Dünya geneli tarým desteði yükselicek ,,, hayýrlýsý
2020 03 aylýk bilançosundaki 83.994.416 tl karlýlýk oldukça iyi bir deðer.
gelen bilanço 01.01.2020 / 31.03.2020 tarihleri arasýnda gerçekleþen iþ ve iþlemleri gösteren denetimsiz bilanço.
ancak benim asýl önemsediðim 2020 06 aylýk denetimli bilançosu.
yatýrýmcý bazý konularý iyi bilançoya sarýlýp atlýyor yada önemsemiyor veya çabuk unutuyor.
hatýrlarsanýz ttrak nitelikli yatýrýmcýya 75.000.000 tl tahvil satýþý yapmýþtý. bu paranýn son faiz ödemesi 03.04.2020 tarihinde 2.430.000 tl olarak yapýldý. ayni zamanda 03.04.2020 tarihinde ana para olan 75.000.000 tl de ödendi.https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/834666
dikkat ederseniz ödemeler 2020 03 aylýk bilanço dönemi sonrasý yapýlmýþ.
þimdi 2020 06 aylýk bilanço döneminde açýklayacaðý kar rakamý oldukça önem taþýr hale geldi. umarým ikinci çeyrekte gerek iç gerekse dýþ satýþlar güzel gerçekleþir de 6 aylýk bilançoda iyi bir kar rakamý ile karþýlaþýrýz.
Burada yer alan bilgi, yorum ve öngörüler yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.
Bilanço piyasa beklentisi dahilinde gelmiþ. Piyasa 78 milyon kar bekliyordu. Geçen seneki kötü bilanço ile kýyaslanmasý yanlýþ. Þirket 3 sene önceki rakamlarý ancak yakalamýþ.
Virüs olayý olmasa idi bu sene bir toparlanma yýlý olacaktý. Nisan-Mayýs satýþlarý bu sene için belirleyici olacaktýr.
TÜRK TRAKTÖR 2020 Birinci Çeyrek Bilanço Analizini dikkatinize sunarým.
https://youtu.be/Lx_hSX5TKVo
Bilanço müthiþ güzel gelmiþ herkese hayýrlý olsun. Sn Malitablolaranaliz, youtube videonuzu izledim , ancak siz kýsa vadeli borçlarda artýþ var diyorsunuz oysa kýsa vadeli borçlar %5.7 azalýþ uzun vadeli borçlarda da %12 ye yakýn azalýþ mevcut , yani firma.cok borç ödemesi yapmýþ bunun nedenleri faizlerin hýzlýca geri gelmesi olabilir, ayrica unutmamak.lazim 7000 civarýnda satis rakamý var ...
sn Yukselc, belirttiði gibi Nisan az hasarla atlatabilirse yurtdýþý pazar artýþla birlikte keskin bir dönüþ sinyali alýrýz.
bol üretim ve satis diliyorum.
Yer Ýmleri