Ýyi bayramlar herkese. Her þey gönlünüzce olsun inþallah.
Aylýk yurt içi --> 2.313 yurt dýþý--> 1.184 toplam =3497
bunada þükür
[QUOTE=foton;5912364]Aylýk yurt içi --> 2.313 yurt dýþý--> 1.184 toplam =3497
Þirket verisi 3679 …
Ben bu rakamlar gayet iyi , traktör yenilemesi diðer otomotiv benzerleri gibi sýk yapýlmamakta .hal böyle olunca geçen yýlki yüksek traktör satýþlarý sonrasý ben þirketin satýþlarýnýn gayet iyi olduðunu düþünüyorum.
.............
TürkTraktör, bu yýl dördüncüsü düzenlenen Verimlilik ve Teknoloji Fuarý’na katýldý. 18-21 Mayýs tarihleri arasýnda ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda TürkTraktör, ileri teknoloji hassas tarým ürünleri, Tarlam Cepte dijital uygulamasý ve 1 milyonuncu traktöre ithafen üretilen özel seri traktörüyle ilgi topladý.
Birçok sektörde geleceðe ýþýk tutacak akýllý çözüm teknolojilerinin buluþtuðu ve bu yýl dördüncüsü düzenlenen Verimlilik ve Teknoloji Fuarý’nda TürkTraktör tarýmýn geleceðine odaklanan ürün portföyüyle dikkatleri üzerine çekti.
Fuarda yer almaktan dolayý büyük mutluluk duyduklarýný belirten TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, “Yerli ve yabancý birçok þirketin bir araya geldiði, kuruluþlarýn yakýn iliþkiler kurarak iþ birlikleri geliþtirdiði ve ürün yelpazelerini sunma imkanlarý bulduðu bu fuarda yer almaktan dolayý çok memnunuz. TürkTraktör olarak amacýmýzý ‘Tarýmý Dönüþtürür, Geleceðe Hazýrlar’ olarak belirledik. Tarýmsal mekanizasyonda üstlendiðimiz öncü rolün farkýndayýz. Dolayýsýyla amacýmýz, çiftçilerimizin verimliliðini artýracak teknolojilerle onlarý desteklemek. Bu yüzden 4. Verimlilik ve Teknoloji Fuarý’nda bulunmanýn çok anlamlý olduðuna inanýyoruz” dedi.
Çiftçilere Dijital Karar Desteði
Tarýmýn geleceðini odaðýna alarak çiftçilere dijital dönüþüm sürecinde destek olan TürkTraktör bu doðrultuda geliþtirdiði mobil uygulamasý Tarlam Cepte’yi fuardaki standýnda özel bir alanda ziyaretçilerle buluþturdu. Tarýmda dijital dönüþümü baþlatacak adýmlardan biri olarak 2019 yýlýnda kullanýma sunulan Tarlam Cepte uygulamasý çiftçilere tarýmsal faaliyetlerinde dijital karar desteði saðlýyor. TürkTraktör standýna gelen ziyaretçiler 45 binden fazla kullanýcýya ulaþmýþ uygulama hakkýnda detaylý bilgi sahibi olabildiler. Bu özellikler arasýnda uygulamanýn en yeni sürümünde yer alan anlýk hava durumu takibi, tarla bitki saðlýðý analizi, bitki yetiþtiriciliði önerileri, güncel gübre, ilaç ve hal fiyatlarýnýn yaný sýra ziraat uzman desteði gibi fonksiyonlarý yer alýyor.
Trimble Ürünleri TürkTraktör Standýnda
Dünyada tarým teknolojilerinin öncü þirketlerinden biri olan Trimble’ýn Türkiye’deki yetkili satýþ ve servis distribütörü olan TürkTraktör fuarda otomatik dümenleme, telematics ve çiftlik yönetim sistemleri ürünlerini de sergiledi. TürkTraktör’ün New Holland ve CASE IH markalarýnýn traktörlerine adapte edilebilen ürünler çiftçilerin çalýþma performanslarýný arttýrmayý hedefliyor. TürkTraktör fabrikalarýnda araç üstü montajý saðlanan Trimble ürünleri için satýþ sonrasý hizmetleri de sunuluyor.
Öte yandan TürkTraktör, fuar boyunca Otomatik Dümenleme Sistemi, Akýþ ve Uygulama Kontrol Sistemleri gibi Hassas Tarým Teknolojileri’ni de tanýttý. Bu hassas tarým ürünleri mevcut tarým arazisinde daha fazla ürün yetiþtirme imkâný saðlarken ilaç, gübre, tohum ve yakýt gibi girdiler de ideal seviyede kullanýlacak. Ayný zamanda bakým faaliyetleri sýrasýnda oluþan bitki ezilmelerini azaltarak verimliliðin artmasý da söz konusu ürünlerin avantajlarý arasýnda.
1 Milyonuncu Traktör de Fuarda
TürkTraktör’ün ürettiði 1 milyonuncu traktör de 4. Verimlilik ve Teknoloji Fuarý’nýn giriþ alanýnda yerini aldý. Ziyaretçilerin yoðun ilgi gösterdiði 1 milyonuncu traktöre iliþkin Özüner þunlarý kaydetti: “TürkTraktör’ün 70 yýla yaklaþan köklü tarihi, tecrübesi ve güçlü olduðu kadar esnek üretim kapasitesinin bir sonucu olan 1 milyonuncu traktörümüzü de 4. Verimlilik ve Teknoloji Fuarý’nda sergilemekten dolayý gurur duyuyoruz. 1 milyonuncu traktörü üretmek TürkTraktör’ün baþarýlarla dolu tarihinde en deðerli sayfalardan biri. TürkTraktör çatýsý altýnda çalýþmýþ tüm çalýþanlarýn, çiftçilerimizin, bayilerimizin, servislerimizin, tedarikçilerimizin ve paydaþlarýmýzýn ortak emek ve katkýlarýyla sonucu umuyorum ki daha nicelerini de üreteceðiz.”
Buðday üretimi için toprak tohum su gübre ve sürmek (traktör) lazým ... Buðday krizi sürerse daða taþa buðday mýsýr arpa ekilir ...
Yer Ýmleri