Türk Traktör Yatýrýmcý Ýliþkileri Yöneticisi Ahmet Dinç
https://www.youtube.com/watch?v=1hTvWpBfwDc
traktör dýþý gelirler %21 olmuþ.
Traktör pazarý Türk traktöre göre daha az daraldý. Sebebi Tier IV'e geçiþte yaþanan hammadde sýkýntýsýymýþ. Diðerleri tier 4 üretmiyor.
Net kar azaldý. Sebebi satýþlarýn azalmasý ve bankadan çekilen kredi
nakit akýsý ciddi eksiye geçmiþ. Kasadaki para ile hammadde almýþ. Masraflarý ise kredi çekerek ödemiþ.
üçüncü çeyrek sýkýntýlý geçecek. bayram sebebiyle verilen ara ile bakým için verilen ara sebebiyle verilen aralar yüzünden
devir günlerinde artýþ var.
stoklarýn yüksek görünmesinin sebebi Euro'nun yükseliþiymiþ. Neredeyse yüzde 50 si bundanmýþ. Ýleriki dönemlerde buradan ciddi kar gelecek dedi.
is makinalarý satýþlarý yüzde 6 artmýþ. çok pahalý ürünler ciroya etkisi çok yüksek.
bu aydan itibaren Avrupa'ya yeni bir model satýsýna baþlanacakmýþ.
hedef olarak ileriki yýllarda ihracatta 20000 traktör satýsýna ulaþmak.
Kapasite isterse 60 bine çýkarýrýz, geçen sene zaten 49 bin ürettik. dedi.
pazar payýnýn düþmesinde Devlet Tier 3 üretim iznini 6 ay uzatmýþ oda rakiplere yaramýþ. yasa çýkýyor ama uygulama esnetiliyor.(Koç un deðil diðer üreticilerin nazý daha fazla geçiyor demeye getirdi.)
Son düzenleme : Byccx; 07-08-2022 saat: 07:15.
Bilançoyu ve þirketin faaliyetlerini güzel anlatmýþ Ahmet bey. Keþke þirket faaliyetlerine hakim, anlatmaya istekli daha fazla böyle þirket ve yatýrýmcý iliþkileri çalýþaný olsa.
Tier4 geçiþ konusu ülkemizin halini özetliyor. Sektör hazýr deðilse niye geçiþ için zorluyorsun. Madem kanunu çýkarttýn sonra neden erteliyorsun. Muhtemelen geçiþ kararý sektöre sorulmadan masa baþýnda alýnmýþtýr. Sektör bastýrýnca da geri adým atmýþlardýr.
Bu kafalar yüzüden memlekette kitabýna uygun iþ yapmaya çalýþan hep kaybediyor. Tepeden inme alýnan karar doðru düzgün uygulanmýyor. Kurala, kanuna uyan arada kaybýyla kalýyor.
Özet olarak; þirketimizin 3.çeyrek satýþ adetlerinin de biraz zayýf gelmesi bekleniyor videodan anladýðým kadarýyla, sonrasýnda traktör hýzlanacaktýr.
Temettümü aldýðým sürece benim açýmdan sorun yok, olasý düþüþleri yeni alýmlarým için fýrsat olarak görürüm. Alým yapmaya devam ederim. Kýsa, orta vadeli sýkýntýlar beni pek alakadar etmez.
Tüm yatýrýmcýlarýna bol kazançlar dilerim.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Son düzenleme : TheTaurus; 07-08-2022 saat: 15:15.
https://youtu.be/s_ehuDQnqrE?t=1041
17.21 den itibaren baslýyor
Aykut özüner
TTRAK GM
koçun sol daþ...ðýdýr.. heyecanýdýr. benim nazarýmda ederi 500 olsa ucuz olan þirkettir.
Yer Ýmleri