Artan

21,78 10 18:10
47,84 9.98 18:10
15,43 9.98 18:10
35,28 9.98 18:10
16,43 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

15,48 -10 18:10
10,72 -9.99 18:10
121,00 -9.97 18:10
23,04 -9.93 18:10
4,64 -9.9 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.509.377.633,50 18:10
15.333.223.165,25 18:10
10.229.415.571,64 18:10
8.925.760.735,95 18:10
8.908.191.607,20 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 6645 madde; 1 - 8 arası.

Konu: TTRAK - Türk Traktör

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Çok hızlı bir yükselişin ardından geri çekilmeler normaldir. Biraz fazla geri çekildi sanki. Sene sonu bilançosuyla üzerinde 60-65 TL temettü var. Bana göre 850-900 bandında bir fiyatta olması normal.

    Borsa ivmelendiğinde traktör de ivmelenecektir diye düşünüyorum. 2024 bazı kurumların negatif beklentilerinin aksine traktör özelinde 2023 yılından daha iyi olacak bana göre. Sadece traktör için değil, otomotiv geneli için de aynı şekilde pozitifim.

    Yaşayıp görelim hep beraber.
    Sebepleri nedir sayın müzikal.Yurtiçi ve yurtdışı traktör talebi bu sene ile aynı olması için

    Neyise bugün de aldım biraz

  2.  Alıntı Originally Posted by Canmert Yazıyı Oku
    Sebepleri nedir sayın müzikal.Yurtiçi ve yurtdışı traktör talebi bu sene ile aynı olması için

    Neyise bugün de aldım biraz
    Traktör tarafında ziraat kredisinin avantajı böyle zamanlarda daha değerli. Bu avantaj olduğu sürece traktör satışlarının düşmesini beklemem. Hele ki Türkiye'nin traktör parkı yaşının 25 sene üzerinde olduğunu düşünürsek, yenilemeler ciddi avantajlı hale geliyor. Herkes rapor yazıyor ama ülkenin traktör parkı yaşını her nedense unutuveriyorlar. Tesadüf herhalde, cahilliklerinden değildir diye düşünüyorum, kötü niyet aramak istemiyorum. Neyise

    Ayrıca ihracat tarafı tamamen case in siparişleri üzerinden ilerliyor. Bizimkiler yerli marjı daha iyi olduğu için ihracatı kısıyorlar. Ek kapasite olsa ihracatı da koparırlar. İş ve tarım makineleri desen zaten her geçen gün büyümekte. Ben tacirlerin yaptığı yorumda haklı bir sebep bulamadım açıkçası. Fiyat çok yükseldi o sebeple çıkarttık deseler anlardım bir nebze, ama talep düşecek diye düşünüyoruz demeleri bana mantıklı gelmedi. Talebin düşmesi için traktör pakının yaşının gençleşmesi ve ziraat kredi avantajının ortadan kalkması lazım.

    Diğer bir konu yine tacirlerin yorumu üzerine. Hem diyor ki; normal krediler sıkışacağı ve kredi talebi karşılanma oranı düşeceği için traktöre olan talep düşecek, diğer yandan firmalar kredi bulamayınca yasala tefecilere yani faktoringcilere gidecek. Birincisi, zaten bankalar ana kar kaynaklarını faktoringcilere kaptırmak için fırsat kolluyordu. İkincisi, traktör alan çiftçi zaten 1/3 avantajla bu krediyi alıyor. Şimdiye kadar faizler hep yükseldi ve iki parça daha yükselecek. Bu sene son 20 senenin en yüksek faiz oranları varken, traktör talebi zirve yapıyorsa ve faizlerin beş puan daha artabileceğini öngörüyorsan (tacirlerin hesabı bu) o zaman traktör talebi neden düşsün? Bunun cevabı yok tacirlerde. Ya pazardan bir haberler, cahiller, yahut niyetleri kötü, veya kendilerini çok akıllı sanıyorlar, fiyat düşsün de ucuza mal alalım derdindeler. Lafın özü; tacirler portföylerinden çıkartmakla bence iyi yapmış, zaten bizim cahil cühela yatırımcıyla işimiz olmaz.

    Fiyatın bu kadar geri gelmesinin bir sebebi de sanırım katılım endeksinden çıkmış olmasıdır. "Müslüman" ülkemizin dini bütün yatırımcıları katılım endeksi şirketlerini pek bir seviyor. Tacirlerle beraber iş tutsunlar, katılım endeksinde olan "faktoring" şirketlerini alsınlar. Fetvamdır, "Yasal tefecilik caizdir ülkemizde, beraber iş tutula".

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •