Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...
Bilanço 22 Þubat, þu enflasyon muhasebesi bakalým bizi nasýl etkileyecek göreceðiz. Þu ana kadar gelen çoðu sanayi þirketinde kafalarý feci karýþtýrdý. Benim anlamadýðým þu ülkede bir tane adam akýllý kafasý basan analist çýkmadý kurumlarýmýzdan þu muhabese iþini hesaplayýp tahminlerini buna göre yapan. Ýþ yatýrým en büyük kurum deriz o bile 4Q tahminlerinde 5-10 tane þirketin tahminini yapýp hiç riske girmemiþ. Ýyi de bu millet bu kurumlardan sadece alým satým yapmak için deðil araþtýrma hizmeti almak içinde komisyon vs ödüyor. Borsa orta çað borsasý olunca kurumlarda haliyle buna göre oluyor.
Az insan çok huzur
Doðru söylüyorsunuz da malum þirketler yatýrýmcý iliþkileri sayfalarýnda þirketle iliþkide olan/þirketle ilgili rapor yazan analistlerin listesini paylaþýyorlar. Ýþte o listenin içinden iletiþimi kuvvetli olup kendisini sevdiren iþinin ehli analistler þirketlerle daha iyi bir diyalog kurup bir çok bilgiyi þirketlerden alýp raporlarýnda iþleyebiliyorlar. Ben buna çok þahit oldum. Ýþte bu tip analistleri kastettim ben, maalesef sayýlarý 3-5 i geçmiyor. Onlarda zaten bu sektörde çok kalmayýp baþka sektörlerin kurumsal finans taraflarýna geçiyorlar. Buna da çok þahit oldum. Çünkü aracý kurumlar araþtýrma departmanlarýný kendilerine yük görüyorlar. Haliyle de düþük ücret politikasý ve sonuç çok yetersiz analistler ve çok çok yetersiz raporlarý. O da 10-15 þirkette, o da aþýrý zayýf aþýrý kalitesiz, sizin benim ulaþabildiðimiz bilgiler yapabildiðimiz hesaplarla dolu. Sektör ile 30 küsür yýldýr yakýnen temas halinde olmamdan mütevellit buraya yazýlabilecekleri yazdým, yani eksiði çok fazlasý daha da çok![]()
Az insan çok huzur
Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...
Yer Ýmleri