ASUS_X00QD cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ASUS_X00QD cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rahat olun sayýn Dudu, bizdeki durum kötü, alým gücümüz çok düþtü, farkýndayýz. Ama Amerikan Dolarýndaki devalüasyonuda hesaba katarsanýz amerikalýlarýn durumu da kötü ve daha farkýnda deðiller... Þimdi dolarlarý geri çaðýrýyorlar, orda herþey güllük gülistanlýk... Bütün paralar gelince halka bu durumu nasýl anlatacaklar çok merak ediyorum...
2001 altýn ons fiyatý ortalama 270 dolar civarý þimdi ise 1240 dolar civarýndayýz, dört buçuk kat fark diðer bir deðiþle %450 dolarýn deðer kaybetmesi... Peki bu altýn fiyatý burda duracak mý sizce? Geçmiþ fiyatlara bir göz atmak gerek bence ...
http://www.onderpirlanta.com/?Syf=26...-ons-fiyatlarý
saygýlarýmla...
Yastýk altý dolarlar oraya gider. Millet zaten dolarýn düþtüðü bu seviyelerden imkanlarý ölçüsünde dolar alýyor. Bankada olan, dolarýný bankaya, yastýk altý olan elde tutmaya devam eder. Sanýrým hedef bu. Yoksa kimsenin bankadan dolarýný çekip daha düþük oranlý tahvile yatýracaðýný sanmam.
tahvil faizi 8 olsaydý ben alýrdým bu tahvili![]()
Borsayý býrakalý on yýldan fazla oldu. Teknik, temel analiz konularýnda bir hayli çalýþmýþlýðým vardýr. Önümde grafik falan yok ama borsa en çok 120 bine kadar çýktý. Fibonacci analize göre düþüþ trendinde ilk %38 lik kýsmýný geri verse 75 binli seviyelere gelmesi gerekir. Yani borsada bana göre ciddi bir düþüþ yok. Bir hissenin fiyatýnýn düþük olmasý ucuz olduðunu göstermez. Belki de fiyatý çok þiþmiþtir. Anlamak için bazý kriterlere bakmak lazým. Bir soru. Yabancýlar neden banka hisselerine ilgi gösterirler? Temettü gelirleri çok iyi olduðu için mi? Peki neden? Borsa amatör yatýrýmcýlar için girmeden önce çok düþünülmesi gereken alan.
Yer Ýmleri