Katrilyon trilyon falan kafa karýþýyor tabi.Sn rxpu siz derdimi anladýnýz hesap yaparken devletin ödediði maaþlarda sadece net ücretleri düþünün gerisi devlet için önemsizdir gerisini aslýnda ödemez.Dolar olarak ne kadar yük geldi olayý ise yýl içindeki dolar kuru ortalamasý belli olsun gene konuþuruz.Geçen yýl 4 lira dolar kurundan hesap yapýldý neler oldu,bu yýlda aynýsý olacak.
Devlet 293 milyar TL memur maaþý ödüyor.55 milyar dolar. Bu bütçenin %35-40'ýný bulan büyüklükte bir rakam. Bu ödenen maaþ sizin deyiminizle net maaþlar. devlet 55 milyar dolar 293 milyar TL *net* maaþ ödeyecek.
Özel sektör de 250 milyar dolara yakýn maaþ ödeyecek.
Bu rakamlar çok büyük. ekonomimizin üretim çýktýsý ile uyumlu deðil.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
abim bu seferki maaþýn artýþýnýn enflasyona sebep olacaðýný hesaplamak için hiçbir veriye ve dört iþleme ihtiyacýn yok, bütün küçük büyük esnaf çalýþan hepsi zararda, uzun zamandýr hem girdileri düþük fiyattandý hemde satýþ yapamayacak diye zam yapamýyorud, þimdi seçimden hemen sonra birazda asgari maaþdaki 200 tlye göz dikecekler ve zamlar ardý arkasýna gelecek, buna emin olabilirsin, geçen evin köþesindeki bakkal bile ' iyi 400 tl zam geldi, bizde biraz çeki düzen veririz, malum benimde kira arttý biraz' diyordu.
Çevremdekiler karekterimin en iyi/parlak yönlerinden birinin "UZLAÞMACI YAPIM" olduðunu söylerler....
Uzlaþmacý yapým gereði bana 1 adým gelene ben 10 adým gelirim
Ben senden ÖZÜR DÝLERÝM
Bundan sonra kardeþimsin asgari ücrete ve ücretlilere laf etmediðin sürece
saygýmý gene hak ettin
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Eðer durum çok ciddi ve uzun süreli bir resesyona evrilirse cari fazla vermeye devam edebiliriz. Bu da dövizin artýþýný sýnýrlar. O nedenle içeride yaþanan kriz, iþsizlik ve açlýk ile dövizin seviyesini her zaman baðdaþtýramayabiliriz.
Bazen eksi büyüme de açlýk ta resesyon da dövizi frenleyebilir.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer Ýmleri