Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
149,60 10% 1,51 Mr 133,50 / 149,60
71,55 9.99% 354,02 Mn 63,30 / 71,55
106,80 9.99% 260,14 Mn 95,55 / 106,80
36,38 9.98% 311,88 Mn 33,20 / 36,38
11,25 9.97% 195,97 Mn 11,25 / 11,25
11,00 -14.2% 1,90 Mn 10,02 / 12,86
128,10 -9.98% 2,85 Mr 128,10 / 152,90
224,90 -9.97% 1,23 Mr 224,90 / 240,80
8,15 -9.94% 657,49 Mn 8,15 / 8,99
36,50 -8.84% 124,69 Mn 36,04 / 42,00
296,00 -0.67% 8,42 Mr 291,25 / 296,75
256,75 1.18% 7,72 Mr 256,00 / 261,50
209,80 6.34% 7,17 Mr 194,90 / 211,10
334,50 4.45% 5,88 Mr 323,25 / 335,50
2,49 2.89% 5,24 Mr 2,37 / 2,52
17,05 0.71% 381,65 Mn 16,51 / 17,17
68,15 -0.15% 4,82 Mr 66,45 / 68,50
209,80 6.34% 7,17 Mr 194,90 / 211,10
706,50 2.54% 3,46 Mr 681,00 / 710,50
89,30 0.34% 277,47 Mn 87,35 / 89,55
110,10 -0.09% 112,58 Mn 108,00 / 110,70
27,64 -1.64% 97,19 Mn 27,50 / 27,94
11,35 2.34% 407,58 Mn 10,93 / 11,39
78,95 0.57% 302,06 Mn 77,50 / 79,85

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 864/1012 ÝlkÝlk ... 364764814854862863864865866874914964 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 6,905 - 6,912 arasý.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altý faiz oranlarý)

1. “Resmi iþsiz sayýsý bir önceki yýla göre 330 bin kiþi artarak, 3 milyon 750 bine yükseldi.
    Geniþ tanýmlý iþsiz sayýsý 6.4 milyona ulaþtý.
    Genç iþsizlik oraný yüzde 21.6 olarak hesaplandý.
    2018 yýlý içerisinde 1.2 milyon kiþi iþsizlik sigortasýna baþvurdu. Sadece Kasým ayýnda 207 bin kiþi iþsizlik sigortasýna baþvuru gerçekleþtirdi."

FÖÞ'ün yazýsýndan

Saygýlarýmla.

2.  Alýntý Originally Posted by mertkucukuncu Yazýyý Oku
    Zinnur yine faiz dusurmeye geldi, ykb sabah 22.90 verdi bana 200k ya22.25 i kim sana verdi ?

SM-N950F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
     Alýntý Originally Posted by ZinnurHaným Yazýyý Oku
    Finans 22.50
    Akbank 19.50
    YKB 22.25
    Zinnur a özel faiz oranlarý bunlar :-)

Elleþme....
    Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.

3. Sahtekarlýðýn açýklamasý... Ömrünüz hýrsýzý hýrsýza þikayet etmekle geçmesin...

https://www.bloomberght.com/haberler...nusu-olmayacak

Alýntý Originally Posted by sadecegrafik Yazýyý Oku
    @zaytungtv

Ziraat Bankasý'ndan çiftçiye müjde: ''Bir araya gelip bir futbol kulübü kurun, sizin borçlarý da halledelim...''

https://mobile.twitter.com/zaytungtv...00465620013056

4.  Alýntý Originally Posted by Günaydýn Yazýyý Oku
    bende küçük bir imalat sahibiyim konfeksiyon üretiyorum.yanýmda asgari ücretli ssk lý bir kaç emekçim var. ben nasýl üretip sattýðým ürünü iyi karla satmayý ve tahsilatlarýmý zamanýnda ve mümkünse anýnda yapabilmeyi beklerken iþçimde bel baðladýðý hayatýný idame ettirdiði maaþýný gününde almak istiyor.

evet eskisi gibi deðil hiçbirþey, karlar düþtü maliyetler arttý ihtiyaçlar arttý dövizde 2018 de yaþanan devalüasyonla hepimiz fakirleþtik ürettiðimiz emeðimiz paramýz kazanýmlarýmýz buharlaþtý gitti.piyasa dengeleri kaydý bozuldu benim gibi küçük ve orta halli kobi dediðimiz kavramý bitti. kobilerin büyük çoðunluðu imalattan çekildi yüksek faiz ortamýnda malýný makinesini atelyesini satabildiði en iyi fiyata satýp nakit parayý aldý bankaya yatýrdý. iþte faizin neden üretimin ve istihdamýn düþmaný olduðu bir kez daha doðrulandý. þimdi ya büyük sermaye kaldý yada merdiven altý sahtesi kopyasýyla kar edilmeye çalýþýldý yani illegal ortam geniþledi buda beraberinde iþçinin emekçinin haklarýndan ücretinden feragat etmesine sebep oldu.aman iþimi kaybetmeyeyim pahasýna iþçi emekçi ölümü görüp sýtmaya razý oldu, yani ne sendikaya gidebildi ne yatýrýlmayan sigortasýnýn hesabýný sorabildi vesselam.

bakýn yüksek faiz ortamýnda þu an makinesini atelyesini nakte çevirip iþyeri kapanýþý yapan ve hasbel kader tazminatlarýn karþýlýðý bankada hazýrsa iþçisini emektarýný kapýya koyan ortaksýz basit limited bir kobi diyelimki elinde kalan 500.000 Tl nakiti faize koyduðunda 32 güne %24 den 9000 TL gelir elde ediyor !

þimdi bu kobi inanýn imalata devam etse imalathanenin mal daðýtýmýný kendisi kendi aracýyla yapsa yemek atelyede piþirilse iþçilerin servisi yakýn yerlerde oturduklarýndan kendi ceplerinden gerçekleþse dahi aylýk yeni asgari ücret + ssk prim toplamý bir iþçinin çalýþtýrýlma maliyeti en az 3500 tl dir.

4 personel ayda 14.000 tl yapar + yakýt-elektrik-gaz-su-iþ yeri kirasý-stopaj-vergi muhasebe....vesairelerle birlikte maliyet ayda 20.000 tl yi bulur bu rakamlar 4 kiþinin çalýþtýðý 100 metre kare konfeksiyon kesimi dikimi yapýlan ayda ort.600 takým konfeksiyon üreten bir imalathane bunlardan taþ çatlasa 24 bin lira ciro elde ederki bunun en az 20 binlirasý maliyetdir ! spontane geliþen masraflarý maliyetleri saymadým bile !

þimdi ayda 4 binlirayla çoluk çocuk istanbul þartlarýnda bir imalatçý kobi ancak iþte iþçisi kadar yaþar o standartýn çok üzerinde deðildir yani iþçinle kader birliði yaparsýn öyle patron olarak farklý bir standardýn artýk olamaz ! ha eskiden olurdu, evet iþçide geçinirdi iþverende elbette daha iyi bir standart için sürdürürdü iþini para kazanýrdý sonuçta.

iþte bakýn sat tekneyi koy faize ne uðraþýcan yok ssk sýydý yok maaþýydý yok elektriðiydi yok vergisiydi. öde personelinin tazminatýný kalaný koy bankaya al ayda 9000 lira çoluk çocuk paþa gibi yaþa stres yok sorumluluk yok deðilmi ?

yani uzaktan göründüðü gibi deðil hiçbirþey. tüm bu olumsuz þartlara raðmen üretelim satalým hem biz ekmek yiyelim hem personelimizi istihdam edelim diyoruz belkide kör kahramanlýk yapýyoruz bilmiyorum ?

aman tekne yüzsün diye yýllardýr çoðu zaman sabah 07:30 akþam 22:00 iþçimden önce gelip iþçimden saatler sonra gidiyorum bacaklarýma kramplar giriyor . evet türkiyede zor hayat çok zor geçim çok pahalý. gönül isterki iþçide iþverende emeðinin karþýlýðýný alsýn hayat standartlarý yükselsin.

bende nacizane biþeyler paylaþmak istedim hatamýz olduysa affola, ne kýrmak isteriz nede kýrýlmak.

üreten istihdam saðlayan iþverenlerede ekmeði peþinde onuruyla mücadele veren iþçi kardeþlerimizede sonsuz hürmetler.ikiside ayný gemidedir gemi batarsa ikiside batar.daima saðduyu lütfen.

saygýlarýmla deðerli forum üyeleri
    Güzel ve doðru paylaþým olmuþ elinize saðlýk ..Bu ülkede bir kesimi ticaretle uðraþaný çok kazanýyor ve sanki çok kazanç haksýz kazanç gibi algýlýyor .Hodri meydan ..Tutan yok .Gel sende aç iþyeri çalýþtýr 10 kiþi görelim demek lazým ..Salla baþý al maaþý iþin kolayýdýr .Ne kadar risk o kadar para .Batmakda var ,çýkmakda ..Fark burada .

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

5.  Alýntý Originally Posted by Günaydýn Yazýyý Oku
    bende küçük bir imalat sahibiyim konfeksiyon üretiyorum.yanýmda asgari ücretli ssk lý bir kaç emekçim var. ben nasýl üretip sattýðým ürünü iyi karla satmayý ve tahsilatlarýmý zamanýnda ve mümkünse anýnda yapabilmeyi beklerken iþçimde bel baðladýðý hayatýný idame ettirdiði maaþýný gününde almak istiyor.

evet eskisi gibi deðil hiçbirþey, karlar düþtü maliyetler arttý ihtiyaçlar arttý dövizde 2018 de yaþanan devalüasyonla hepimiz fakirleþtik ürettiðimiz emeðimiz paramýz kazanýmlarýmýz buharlaþtý gitti.piyasa dengeleri kaydý bozuldu benim gibi küçük ve orta halli kobi dediðimiz kavramý bitti. kobilerin büyük çoðunluðu imalattan çekildi yüksek faiz ortamýnda malýný makinesini atelyesini satabildiði en iyi fiyata satýp nakit parayý aldý bankaya yatýrdý. iþte faizin neden üretimin ve istihdamýn düþmaný olduðu bir kez daha doðrulandý. þimdi ya büyük sermaye kaldý yada merdiven altý sahtesi kopyasýyla kar edilmeye çalýþýldý yani illegal ortam geniþledi buda beraberinde iþçinin emekçinin haklarýndan ücretinden feragat etmesine sebep oldu.aman iþimi kaybetmeyeyim pahasýna iþçi emekçi ölümü görüp sýtmaya razý oldu, yani ne sendikaya gidebildi ne yatýrýlmayan sigortasýnýn hesabýný sorabildi vesselam.

bakýn yüksek faiz ortamýnda þu an makinesini atelyesini nakte çevirip iþyeri kapanýþý yapan ve hasbel kader tazminatlarýn karþýlýðý bankada hazýrsa iþçisini emektarýný kapýya koyan ortaksýz basit limited bir kobi diyelimki elinde kalan 500.000 Tl nakiti faize koyduðunda 32 güne %24 den 9000 TL gelir elde ediyor !

þimdi bu kobi inanýn imalata devam etse imalathanenin mal daðýtýmýný kendisi kendi aracýyla yapsa yemek atelyede piþirilse iþçilerin servisi yakýn yerlerde oturduklarýndan kendi ceplerinden gerçekleþse dahi aylýk yeni asgari ücret + ssk prim toplamý bir iþçinin çalýþtýrýlma maliyeti en az 3500 tl dir.

4 personel ayda 14.000 tl yapar + yakýt-elektrik-gaz-su-iþ yeri kirasý-stopaj-vergi muhasebe....vesairelerle birlikte maliyet ayda 20.000 tl yi bulur bu rakamlar 4 kiþinin çalýþtýðý 100 metre kare konfeksiyon kesimi dikimi yapýlan ayda ort.600 takým konfeksiyon üreten bir imalathane bunlardan taþ çatlasa 24 bin lira ciro elde ederki bunun en az 20 binlirasý maliyetdir ! spontane geliþen masraflarý maliyetleri saymadým bile !

þimdi ayda 4 binlirayla çoluk çocuk istanbul þartlarýnda bir imalatçý kobi ancak iþte iþçisi kadar yaþar o standartýn çok üzerinde deðildir yani iþçinle kader birliði yaparsýn öyle patron olarak farklý bir standardýn artýk olamaz ! ha eskiden olurdu, evet iþçide geçinirdi iþverende elbette daha iyi bir standart için sürdürürdü iþini para kazanýrdý sonuçta.

iþte bakýn sat tekneyi koy faize ne uðraþýcan yok ssk sýydý yok maaþýydý yok elektriðiydi yok vergisiydi. öde personelinin tazminatýný kalaný koy bankaya al ayda 9000 lira çoluk çocuk paþa gibi yaþa stres yok sorumluluk yok deðilmi ?

yani uzaktan göründüðü gibi deðil hiçbirþey. tüm bu olumsuz þartlara raðmen üretelim satalým hem biz ekmek yiyelim hem personelimizi istihdam edelim diyoruz belkide kör kahramanlýk yapýyoruz bilmiyorum ?

aman tekne yüzsün diye yýllardýr çoðu zaman sabah 07:30 akþam 22:00 iþçimden önce gelip iþçimden saatler sonra gidiyorum bacaklarýma kramplar giriyor . evet türkiyede zor hayat çok zor geçim çok pahalý. gönül isterki iþçide iþverende emeðinin karþýlýðýný alsýn hayat standartlarý yükselsin.

bende nacizane biþeyler paylaþmak istedim hatamýz olduysa affola, ne kýrmak isteriz nede kýrýlmak.

üreten istihdam saðlayan iþverenlerede ekmeði peþinde onuruyla mücadele veren iþçi kardeþlerimizede sonsuz hürmetler.ikiside ayný gemidedir gemi batarsa ikiside batar.daima saðduyu lütfen.

24000 ciro 20.000 maliyet diyince ...
    gerisini okumadým bile..
    bu ciro maliyet oraný ile deðil yüzde 20 yüzde 10 faiz de bile iþ yapýlmaz..
    geçecen o iþleri..
    konfeksiyon iþlerinde çalýþan samimi arkadaþlarým olmasa inanacam da..
    1 e 3 den aþþa kardan aþþa çalýþmaz bu sektör..

Þaka yapýyorsunuz herhalde..

Yazýnýn amacýn zaten bel altýndan faize vurup indirin þu faizleri demek..
    Üzgünüm ama yýllarca deli gibi kazanýp sýfýra yakýn verdiðiniz vergilere sayýn efendim..
    Gelirler 30-40-50 binlerden 10-15 20 lere düþünce baðýrmaya baþladýnýz..

Araya çoluk çocuk emekçi ekmek parasý da sýkýþtýrýlmýþ ki iyice ajitasyon..

Tekrar ediyorum
    Karlar min 1 e 3 dür konfeksiyonda..
    Yiyecek içecek lokanka cafe de yine 1 e 3 den baþlar
    Ýnþaat da 1 e 5 lere kadar çýkar..Hatta daha da üstü vardý..

Çok iyi bildiðim 3 sektör olduðu için örnek verdim..

6. Lise arkadaþýmýn babasý deri iþinde idi..
    Baðdat caddesinde dükkanlarý vardý..
    Deri çanta ayakkabý mont þu bu iþte cüzdan..
    Çok dükkanýnda takýlmýþlýðým vardýr okuldan sonra..
    Bazen o zamanýn fiyatýna göre 1.2M 1.3M (paradan sýfýr atýlmadan evvel) ürün satýlýrdý ..
    Maliyet ne dediðimde 300.000 derdi..Çok iyi hatýrlýyorum..
    Haaa tabi onun babasýna da sorsan yaaa iþte durgun abiiiiii...derdi..

Yine baðdat caddesinde çok bilinmiþ bir restorant ýn sahibi arkadaþým..
    30 tl lik bir tabaðýn maliyeti..
    Taþþþ çatlasa 10 tl dir dedi..
    Ýnþaat maliyetleri zaten açýn tüik in internet sitesinden okuyuun metre kare birim maliyetleri..

Dayanamadým yazdým..Bu sektörlerde yýllarca çalýþanlarýn nasýl para kazandýklarýný çok iyi bilirim..

Alýntý Originally Posted by Günaydýn Yazýyý Oku

Beyim bu anlattýklarýný son 3 aydýr yaþýyorsunuz, geçmiþ senelerde biriktirdiðin faizde duran veya sabit getirisi olan sermayeden yemeye baþlamanýn vakti geldi artýk, hep bana rabbena diye birþey yok.

Dediðim gibi yýllarca insanlarýn birikmiþlerini ben dahil bütün iþveren/sanayiciler beleþ faizlerle beleþe kullandý, ülkenin zamanýný çalan boþ boþ ürünler üretti sattý. Artýk durumlar böyle olmayacak, ne üreten için ne tüketen için.

8. Burgan dijital %24.30’Dan 24’e indirmiþ Faizi.
    Kotalari doldu galiba yoksa gidiþat aþagi yönlü.😊

Sayfa 864/1012 ÝlkÝlk ... 364764814854862863864865866874914964 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •