Originally Posted by
albatros
Herkesin risk algýsý ve yatýrým anlayýþý farklýdýr bana göre hisse yatýrýmcýsý için doðru zamandan ziyade doðru hisse tercihi daha önemlidir yanlýþ hissede bekliyorsanýz istediðiniz kadar doðru zamanda alýn hiç kýymeti yok.
Doðru zaman vurgusu yapmamýn nedeni zaten doðru hisse ile iþlem yaptýðýmýzý düþünmemden kaynaklanýyor, dikkat ederseniz iþctr örneðini verdim. Þirketleri olan tek bankadýr:-) Benim iþlem yaptýðým kaðýtlar Oyak grubu (ereðli), Ýþ bankasý grubu (banka, soda, camlar), koç grubudur (tüpraþ, froto). Uzun vade de bu hisseler ne getirmiþ?

Originally Posted by
albatros
potansiyeli olan ucuz kalmýþ hisseyi bulmak hisse fiyatýnýn piyasa ederinin çok altýnda olduðunu keþfedebilmek sadece bacasý bile þu anki fiyatý eder diyebilmek baþka bir öngörüdür.Teknik veya Temel analiz bilgisinin haricinde baþka bir birikim gerektirir.Birlikte yurt dýþýna gittik dediði Sn Stockgeneration u da hisse nette çok uzun zamandýr takip ederim ve viop taki .çok baþarýlý trade lerine þahidim. Anlayacaðýnýz twitter da çok var dediðiniz kiþilerden önce bu insanlar daha twitter icat edilmemiþken bu alemde yazýyordu. Benim nazarýmda meyve veren aðaç gibiler isteyen koparýr yer istemeyen yemez.
Yemiyorsanýz taþlamayýn bari bir çok deðerli insan bu gibi ithamlardan býkýp býraktý yazmayý
Kimsenin gýyabýnda yazmak istemem ancak size cevap vermek için yazýyorum. Dediðiniz kiþileri sadece hisse.net te yazdýklarý yazýlardan tanýrým. Kendilerini takip etmem, söyledikleri, yazdýklarýna göre tek iþlemim yoktur. Kendi aklým ve bilgimi kullanmayý tercih ederim. Aylýk Bist 100 grafiðinde zaten nerelerden riske gireceðiniz, nerelerde karý realize edeceðiniz oldukça açýk görülmekte. Baþkasýnýn aklýna neden ihtiyaç duyayým?
Birisi 3,5 tan tekfen alýp 13-14 tl den satmýþtý. Bunu hemen hemen her gün tekfen sayfasýnda yazýyordu :-) Görmemek ve hafýzanýzda kalmamasý mümkün deðil. Meyve veren aðaç tanýmýnýza katýlmýyorum. Yazdýklarý yazýlara dayanarak bunu savunuyorum.
Hem alçak gönüllü hemde bilgili bir kiþi takip etmek istiyorsanýz Halk Cafe'de yazan Trendhound 'u tavsiye ederim. Onun yazýlarý ile savunduðunuz kiþinin analizlerini (ve en önemlisi yazým tarzlarýný) karþýlaþtýrýn, ne demek istediðimi anlarsýnýz. Ancak kendisi de trader deðil UV yatýrýmcý olduðunu söylemektedir. Hisse net te yazan, günlük iþlem hacmi 2 milyon dolara çýkan bir baþka kiþi var (nick'ini yazmam doðru olmaz). Baþarýlý Takas analizi yapar. Aðzýndan bir kere bile "þurdan aldým, þuradan sattým, pehh" tarzýnda yazýsý yoktur. Alçak gönüllülük ayrý bir yetenektir...

Originally Posted by
albatros
Benim nazarýmda meyve veren aðaç gibiler isteyen koparýr yer istemeyen yemez. Yemiyorsanýz taþlamayýn bari bir çok deðerli insan bu gibi ithamlardan býkýp býraktý yazmayý
Tartýþmanýn baþlangýcý, meyve veren kiþinin dünyanýn en büyük 8nci ekonomisi olan Brezilya ekonomisi hakkýnda yazdýklarý ve daha sonra ukala tarzdaki cevaplarýdýr. Kendisi iþ için gittiði Breziya'da tüten baca görmemiþ ve alýþveriþ merkezlerinde silahlý 3 güvenlik görevlisi olduðu için brezilya'yý beðenmemiþ :-) Sizden ricam Brezilya ekonomisi ve endüstrisi ile ilgili internetten araþtýrma yapmanýz. Baþlangýç olarak þunu yazayým, Türkiye'den çok daha önceleri kendi tankýný, uçaðýný, uydusunu ve savaþ gemisini üretmiþ bir ülkedir. Tarým ve hayvancýlýk, tekstil, vb. konulara girmiyorum... Daha sonra bu aðacýn meyvelerinin yenip yenmeyeceðini düþünün isterseniz :-)
Son olarak; eðer halka açýk bir ortamda yazýyorsanýz, eleþtiri alabileceðinizi unutmamanýz ve tanýmadýðýnýz kiþileri çok da fazla savunmamanýz gerektiðini hatýrlatmak isterim. Bu ben dahil, herkes için geçerli...
Ýyi tatiller...
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
Yer Ýmleri