29 Kasým Perþembe 11:06 CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN VE TRUMP BUGÜN 22:00'DA GÖRÜÞECEK
29 Kasým Perþembe 11:06 CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN VE TRUMP BUGÜN 22:00'DA GÖRÜÞECEK
Deðerli dostlar, fikrinize müracaat etmek istiyorum. Yarýnki çekimi ödemek üzere yuvarlak 150Bin eksiðim var. Ya 3 aylýk kredi çekicem ya 30Bin dolar bozucam(þu anda dolarda tersteyim). Kredinin maliyetini yuvarlak olarak hesapladým. Bana 3 ay sonrasý için kurun 30 kuruþ yükselmesine denk geliyor. Yani kur bugünden itibaren 90 gün sonra +30 kuruþ yaparsa kredi maliyetiyle baþabaþ noktasýna geliyor. Bu noktada siz olsaydýnýz hangi seçeneði tercih ederdiniz. Lütfen yorum yazýn.
+30 kuruþ 5.47 yapar. 5.47/5.17 = 1.059 92 gün vadede %0.059 faiz oraný kredi için düþük zira ben dün %0.059 getiri ile 3 aylýk mevduat baðladým. Kredi maliyetini bence tekrar hesaplayýn. Bir tutarsýzlýk var.
NOT: Benim hesabýma göre banka krediyi size %32 toplam maliyet ile bile verse bu 92 gün sonra dolar kurunda 42 kuruþ fark yapar. Yani dolar kuru krediyi yenebilmesi için 5.60 ve üzerine atmalý.
Ayrýca yapacaðýnýz iþlem tamamen kiþisel finans yapýnýz ile ilgili olduðundan dýþarýdan gelen tavsiyeler uygun olmaz. Zira kiþisel varlýk/borç dengeniz ve risk algýnýza göre karar herkes için farklýdýr.
Kimse dövizin ve faizin 3 ay içinde ne gibi bir dengede olacaðýný öngöremez.
NOT2: Borcunuzu kapatmadýðýnýzda faiz/kur riskinin ötesinde aldýðýnýz ek bir risk daha var , elinizdeki parayý bu zaman zarfýnda harcama riski. Bu riski de göz önünde bulundurmanýzda fayda var.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Bence dolar boz krediyi herzaman çekersin çok düþerse o zaman kredi çekip dolar al. Çýkarsa kredi faizini geçen bir yükseliþ olmaz
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir sanayici olarak tek diyeceðim borcu asla borç ile kapatma..
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5,1469 vurdu çekti.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Oktay buralarda mý? dolar 5.15 seviyesine geldi. Bu seviyede full dolara girecekti de.![]()
Herþey yalan...Kýçýmýza giren % 50-70-100 tüketim zamlarý gerçek...Bu piyasada...
Yer Ýmleri