Aktifte faiz oranlarý sayfalardan silinmiþ,muhtemelen pazartesi tekrar inecek....
Aktifte faiz oranlarý sayfalardan silinmiþ,muhtemelen pazartesi tekrar inecek....
Valla ben porto sarabi biriktiriyorum. Her gidene aldiriyorum. Bira zaten cok ucuz. Su gibi iciyoruz. Bir de avrupa da ki biralarin icimi kolay. (Lager)
SM-C5010 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Söylediklerim yatýrým tavsiyesi deðildir þahsi fikrimdir saygýlar.
https://www.google.com.tr/amp/s/tr.s...ina-duzenleme/ etil alkole denatonyum kimyasalý eklenmeye baþlanmýþ.. Evde uretilmesini engellemek için.
SM-A520F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son mesajlarýmda çalkantýþý geçen son altý ayda bile dolar 4,62 iken faizin 4,64 seviyeleri yakaladýðýný hesaplamamla göstermiþtim.
Önümüzdeki 12 ayda (mart seçimlerinden farklý bir senaryo çýkmaz ve dýþ siyasette donkiþotluða tekrar yeltenmezsek) faiz geliri (acý reçete mart zamlarý ile) net olarak en az 20 civarýnda olacaðýndan, bu süreçte dolar 5,20 de sabit kalsa bile mevduattan elde edilen gelir 3,80 li kura denk gelecektir.
Yani özetle ille de dolarýn düþmesi ile servet artýþý yaþanmasý gerekmiyor.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Þu stopaj ve gofret kampanyalý hesaplamalý enflasyonla bile altýnda kalan reel olmayan faizle deneme yanýlma yapmak çok tehlikeli olabilir.
Eldeki kuþlar için yapýlacak bir þey yok. Onlar ne teklif ediliyorsa para erise bile hayýr diyemezler.
Ancak yabancý elindeki bonolarý tekrar satarsa dolar kafasýný tekrar 6 lara doðru kaldýrabilir.
Siz yabancý yatýrýmcý olsanýz reel olarak para önermeyen bir ülkeye risk alýp neden yatýrým yapacaksýnýz ki?
Zira bu ekonomik krizin tam ortasýnda TL nin belirli vadede deðrlenmesini nasýl baþaracaksýnýz?
Bu ne kadar gerçekçi?
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Biz 3.80i yakalarsak sorun çözülecek mi? Reel gelirimizi dolara gore hesapliyoruz, ama bizim alim gücümüz tl ye göre ve bunu düþüren faktör enflasyon. Reel faiz almadýðýmýz sürece ilizyona kapýlacaðýz. Dolar bazýnda gelirimiz artacak vs denmeye devam edecek. Tersi durum da bu yorum yapýlmýyor ayri mesele. Kurun tüketim ürünlerine geciskenligi veya fiyatlarin yapýþkanligi vs birçok faktör bizim reel getirimizi etkileyebilir. Hani alternatif getiriyi düþünecek olursak kurda sýçrama olduðunda ahlamayan tl mevduatci yoktur. Dolar düþünce de alabilirim diye seviniyorum ama sonuçta þahsen fakirlestigimi hissediyor ve görüyorum...
SM-A520F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri