Bugün dolarýný faize baðlayan bir yiðit yok mudur ??
Oran ne durumda acaba.
En son Þekerbank iyi veriyordu..
Son durumu paylaþalým lütfen kendinize saklamayýn![]()
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
Þakacýktan yazmadým.
6 aylýk mevduat baðlamýþ biriyim.
+3 güzel paralar getiriyor.
6 aylýk veya 3 aylýk baðlayanlar stopajýn uzatýlmayacaðý fikri ile baðladý.
Yok uzayacak öyle olacak böyle olacak TL için %30'lar %35'ler gelecek burasý Türkiye nasýl baðlarsýnýz 3 ay 6 ay diyenler þuan düþünüyorlardýr keþke diye.
6 ay risk olsa da 3 ay gayet makuldü.
Ben diyorum ki zaten stopajýn uzatýlmayacaðýný piyasa fiyatlamýþ idi.
Ondan dolayý etkisi fazla olmadý.
Veya þöyle de düþünebiliriz. Kurun düþme eðilimi vardý. O sebeple etkisi kýsýtlý kaldý.
Bana göre 5.15-5.22 tepkisidir.
Þuan ki tepki de TCMB faiz indirir mi ve enflasyon ne kadar gerçekçi? tepkisidir.
Herkesin görüþü farklý olabilir.
3,65-7,21 hareketini yapan dolara MB 6,25 faiz artýþý yaparak anca kontrol altýna almýþtý.
Hazinenin gelecek yýl gelirinden vazgeçerek yaptýðý araç vergi indirimleri, ertelenen para ihaleleri, geçici yüzde onluk Gofret enflasyon rakamlarý ile kibtitçi kýzýn yaktýðý alev 1 gün bile sürmedi.
Bu ÇOK ACEMÝCE olan manevradan en çok Türk hazinesi, ekonomisi zarar gördü. Zira, geminin dümencisinin ne kadar iþin ehli olup olmadýðý konusunda kesin yargýya varýldý.
Artýk dolar kutuda kibrit de kalmadý.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Yine ihracat-ithalat iþi yapanlarýn rahatlýk battý mý diyecekleri günler bizi bekliyor. Dün 5,15 olan kur þimdi 5,41. Hadi bakalým iþ baðlayýn da görelim.
6ay 12 ay mevduat baðlayan kiþiler zorlama kasým enflasyon rakamlarýna bakýp neden kasým ayý ticari araç satýþ rakamlarýndaki yüzde 60 daralmayý görmezler. Neden sadece G.antep de iþten geçici çýkarýlan 50 bin iþçiyi görmezler.
Aktif ve burganýn tükürdüklerini kaç gün, kaç saat sonra yalayacaklarýný merak ediyorum. Takip edeceðim.
15-20 gün sonra yýlsonu bilanço hareketinde dün indirmek zorunda kaldýklarý 6 puanlýk faizden ne kadar yukarýda olacaklar?
https://twitter.com/tashecon/status/...233523713?s=19
Tim faiz indirimi 13 ünde olmaz demiþ
BÝST te vakýf yüzde 4, akbank yüzde 3, telekom, yüzde 4, kardemir yüzde 7 düþmüþ yaklaþýk.
Bunlar ne, dün gelen enflasyon oranlarýndan çok kar edip kar realizasyonu mu?
Ekonomi iyiye gittiðinden mi bu haldeler?
Tüm ekonomistler Çillerin zorla faiz düþürme sonrasýný örnekliyorlar.
TC ekonomisi deneme-yanýlma tahtasý mý?
Zoral düþürülen faiz dolarla patlamýþ her daim, hem içte hem de dýþta.
Yer Ýmleri