Halkýn yüzde kaçý asgari ücretli orada? Acaba? Türkiye'deki ile karþýlaþtýr istersen. Gerçekten inandým. Müslüman bir ülke olarak reisin izinde dünya lideri olduk. Oyumu verirken bu postunu da dikkate alacaðým. Ancak Türkiye'de kaç kiþinin asgari ücret miktarý ile yaþadýðýna bak istersen.
5 gündür istanbul'u geziyorum. Kendimi bir an afrikada sandým. Bazen bir þey sormak için yöneldiðim esnaf bile yabancý çýktý. Aksaray da Valide sultan camiin yanýndaki giyim maðazasý yabancý. Yeraltý çarþýsýnda suriyeli maðazalar fazla. Ýstiklal cd. ve taksim- Þiþli arasýndaki ana caddede Türkçe konuþan yok gibi. Uçakta giderken ve gelirken çok sayýda çinli vardý.
Þimdi bu ülkede faiz yükselir mi ? Yükselmesin zaten. Adým baþý döviz bürosu ve hepsi de kalabalýk. Sn. Dudu nun ifadesiyle - TL bir illüzyon- olmuþ. Ýzmirin kýymetini bir kez de anladým. Ulaþým 90 dk. 3 tl. Oysa Ýstanbulda 2,60 ilk biniþ, sonra 1,85 - 1,25 diye gidiyor. Yani 4,40 dan aþaðý bir yere gitmek zor. Ulaþým araçlarý bakýmsýz ve kalabalýk.
Kadýköy nispeten bozulmamýþ.
Þunu da seyret:
https://www.youtube.com/watch?v=_AY212t4Gc8
O dediðin kadýn Türkiye'deki bir asgari ücretliden daha fazla harcýyordur. Hiç kimse halinden memnun olmaz.
Fazla panikleme. Senin gibi adamlar olduðu müddetçe Tayyip ve AKP gitmez. Internetten trollük yapmana gerek yok.
Hiç birimizin umudu yok. Benim umudum bunlar olduðu müddetçe hepsi sürünsün.
Daha Euro ile kuru bile çarpmayý düþünemeyen adamsýn.
Bu trol modasý ayný fetö olayýna döndü .Kim karþý fikirli ise fetöcü trol ..
Ha birde kripto akpli ,kripto kemalist ,kripto müslüman olayý var ..
Fransa için arkadasýn yazdýklarý doðru .Kardeþim o ülkenin vatandaþý eþide fransýz .
Orda iþi gücü olmasa býrakabilse yarýn eþi ile buraya gelecekler çünkü fransa frank zamanýndaki fransa deðil ..
Bir ev 600 bin euro ..Araba fiyatý ile mukayese edenler yanlýþ yapar ..
Araba bulgaristandada ucuz ,Gürcistandada ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Geçenlerde Baþakþehir'de bir adres arýyordum, þansýma telefonun þarjý bitti, sora sora bulurum diye düþündüm. Tabi benim unuttuðum nokta Arapça bilmediðim oldu. Kime sorsam Arapça karþýlýk verdi, inanýn Avrupa'da bile kendimi bu kadar çaresiz hissetmemiþtim. Özal döneminde de benzer bir durum vardý ama o zaman daha bölgesel bir yoðunluk vardý diye hatýrlýyorum. Neyse ki þimdilik Anadolu yakasýnda yaþýyoruz, buralar kaðýt toplayýcýlýðý yapan Afganlar dýþýnda pek raðbet görmüyor.
Yer Ýmleri