Arkadaþlar sn rxpu nun yazdýklarýný okuyunca kafamýn karýþmadýðý noktalar olmadý deðil.Çünkü küçülen bir ekonomide doðal olarak patronlar da sýkýntýya girecek.Bu patronlarýn hepsi de rasyonel üretim yapan çok kazanan insanlar deðil,pek çok kobi var zar zor dayanmaya çalýþan.Asgari ücret konusunda rakam olarak düþüncelerim deðiþmemekle beraber tek yol devletin saçmalamayý býrakýp atýl yatýrýmlardan vazgeçip,diyanet miyanet bütçesini mümkünse onda bire düþürüp,tüm arabalarý uçaklarý falan satýp ciddi bir tasarrufa gitmesi ve asgari ücretten aldýðý vergiyi azaltmasý bence rasyonel.(Güldünüz di mi,bizim hükümet ve yazdýklarým bir arada yazýlýnca insan ister istemez gülüyor,haklýsýnýz)Yoksa vatandaþ gelen zamlardan sonra doðal olarak ya bu kadar saçma sapan iþe para bulunuyor da benden neden acý çekmem isteniyor diye düþünür.Asgari ücretin önemi þundan ,zaten pek çok üniversite mezunu vasýflý yabancý dil bilen genç bile asgari ücretle iþe baþlýyor,iþsizlik had safhada asgari ücret 1000 lira da deseniz bir sýnav açýn on kiþilik kadroya bin kiþi kapýya dizilir.Biz bir kez çamura battýk bu iþlerin düzelmesi sadece asgari ücretle hallolacak bir konu deðil.Geçen yaz otel plajýnda hanýmý beklerken kapýdaki güvenlik görevlisi gençle sohbet ettim,jeoloji mühendisiymiþ,devlete girmek istemiþ 25 000 lira rüþvet istenmiþ,bu gencin ailesi de fakir zar zor okutmuþ çocuðu,e ne oldu o kadar emek o kadar umut o kadar çile kapýdaki güvenlik görevlisi asgari ücretli jeoloji mühendisi oldu, 1600 liraya çalýþýyor.Þimdi o gence sen 1800 e devam et diyeceðiz öyle mi.Benim aklým ve vijdaným almýyor arkadaþlar kusura bakmayýn.

Yer Ýmleri