Baþka yer mi var bakacak burdakilerde çoðunluk milyonerlerdir
Düþüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliði olmadýðýný belirtmek isterim Saygýlarýmla
Baþka yer mi var bakacak burdakilerde çoðunluk milyonerlerdir
Düþüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliði olmadýðýný belirtmek isterim Saygýlarýmla
70 milyonu alan nereye gitsin
Gece akbank 4,98 dolar kuru ile alým yapan oldu mu burdan?
70 milyon tl'lik mevduatý her bankanýn kolay kolay kabul edeceðini de sanmýyorum.
O paranýn bankadan çýkacaðý gün de gelecek çünkü. Sanýyorum ki bu yüzden bankalar mevduat oranlarýný ilan ederlerken üst limit koyuyorlar. Gerçi TL için son zamanlarda pek görmedim bu limit olayýný ama döviz çok daha riskli olduðu için hep var. Sýkýntý anýnda merkez para basar bankalarý kurtarýr diye düþünüyorlar herhalde. Dövizin printer'ý bizde olmadýðý için onlara özellikle limit var.
Yýlýn ilk hayal kurmalý postlarý gelsin madem...
Ben 3 kuruþ paramýn tamamýný bankada tutmaktan çekinirken, 70milyon tl'yi tek bankada full mevduata gömmek banka açýsýndan olduðu kadar, yatýrýmcý için de riskli.
Elimde 100bin de olsa, 70 milyon da olsa þu an yaptýðýmdan çok farklýsýný yapmazdým sanýyorum. 3 birim ona, 2 birim ona, 3 buna þeklinde çeþitli yatýrým araçlarýna paylaþtýrýrdým birikimi.
70 milyon gibi bir bütçenin þu an elimde olandan tek farký gayrimenkule yatýrým yapma opsiyonunu da açmasý olurdu herhalde.
normalde 3 birim dolar, 2 birim euro, 1 birim bitcoin, 2 birim altýn, 1birim tl mevduat, 2 birim hisse, 1 brim sterlin gibi bir portföye sahipken; o portföye 2 tane Çeþme'de villa, 3 tane Ýstanbul'da daire, 1 tane Miami'de ev gibi gibi fantastik eklemeler girerdi.
O kadar parayý batýrmanýn tek yolu hepsi ile ayný yatýrým aracýna tek seferde girip patlamak olur, baþka türlü çok zor.
Þimdi bu postu okuyanlar diyecek ki lan ne vizyonsuz adamsýn. Eline 70milyon geçse bile bir fabrika kurayým, deðer üreteyim demiyorsun. Allah belaný versin pis parazit. Haksýz da deðiller. Sistem buna izin veriyorsa suç benim olmamalý ki sistem bu davranýþý biçimini gayrimenkul fiyatlarýný zaman zaman çökerterek cezalandýrýyor hali hazýrda ama dediðim gibi bu tip pasif yatýrýmcýlar yine bir taraftan kaybederlerken diðer taraftan kazanýyorlar ve yüzmeye devam ediyorlar.
Misal en uç örneklerden biri, adam full bitcoine girmiþ olsa geçen sene, bugün yandým anam diye geziyor olurdu ortada ama ne yapmýþ gitmiþ parasýnýn %5 ya da %10'unu gömmüþ. O deðer þimdi düþmüþ %1-3'e. Yatýrým yaptýðý araç komple sýfýrlandmadýðý sürece kaybettiði hiçbir þey yok.
Günün sonunda GM yatýrýmcýsýný yüzdüren de bu çeþitlendirme. GM pazarý bir gün ansýzýn komple yokolmayacaðýna göre, barýnma her zaman para edecek bir ihtiyaç kalemi olacaðýna göre GM'ye full girenler hariç kimse bir þey kaybetmeyecek. Önümüzdeki bir kaç sene akmayacak, damlayacak sadece.
Akanlarý da gidecek faizden toplayacak. Faizden gelenler ile de ucuz kalanlarý toplayacak. Bu sistemde kim niye gider fabrika kurar dertsiz baþýna dert alýr anlamam. Ýþte böle.
Not: O miktardaki parayý hiç bir zaman bir arada göremeyecek birisi olduðum için boþ boþ atýp tutuyorum. Kimse ciddiye almasýn.![]()
Yer Ýmleri