2018’de yaþanan kur þokuyla enflasyonun sýçramasý sonucu yurtiçi yerleþiklerin tasarruflarý eriyor. Tasarruflardaki reel azalma yüzde 4.1, dolar bazýndaki azalma ise yüzde 17.6. 500 milyardan 2018’de 412 milyar dolara inen finansal varlýklar son 10 yýlýn en düþüðünde.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...sladi-41076012
Saygýlarýmla.
Yarýn bir miktar tl mevduat dönüþüm var. Kamu bankalarý hariç , kumarhane faiz oranlarý dahil bilgisi olanlardan mesaj bekliyorum. Riski çok severim. Bu nedenle yüksek oran bekliyorum.
Bir çok büyük motorlu lüs suvlarýn mtv ödememek için çekme belgeli olarak trafikte dolaþtýðýný biliyorum.
Þu an yüksek motorlu bir aracýn yýllýk mtvsi 40bin tl. yakalanýrsa cezasý 750TL. ki coðu yakalanmýyor, kenarda 500tl rüþveti hazýr tutuyor. beþ sene binse 200bin tl cepte.
Benim aracým orta segment 2006 model 2000 cc sýrf bu yüzden yüksek mtv ödüyorum ama diðer taraftan pahalý araçlar düþük motor hacmiyle az vergi veriyor. Kazýðýn her türlüsü... Herhangi bir adalet durumu ortada görünmemekte.
NOT: Zenginden vergi alýnmamasý için dizayn edilen bir sistemde yaþýyoruz maalesef.
Saygýlarýmla.
Riski çok seviyorsanýz döviz, gram altýn alýn. Ya da özel sektör tahvillerine bakýn. Nitelikli yatýrýmcýysanýz yüksek bono oranlarý bulabilirsiniz. Mevduat risksiz paraný eritme yöntemi haline dönüþtüðü için ilgi alanýnýzda olmamalý.
Yazýlarým yatýrým tavsiyesi niteliðinde deðildir
Yazýlarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir...
QNB Finans Portföy Yönetimi A.Þ.'nin kurucusu olduðu;
Finans Portföy FTSE Ýstanbul Bono FBIST Borsa Yatýrým Fonu (FBIST),
Finans Portföy BIST 30 Endeksi Hisse Senedi Yoðun Borsa Yatýrým Fonu (IST30) ve
Finans Portföy Türkiye Yüksek Piyasa Deðerli Bankalar Hisse Senedi Yoðun Borsa Yatýrým Fonu (BNKTR)
17/01/2019 tarihi itibarýyla Borsa kotundan çýkarýlmasýna karar verilmiþtir.
Yer Ýmleri