Kurumlar Vergisi Kanununun 12. maddesi ile kurumlarýn, ortaklarýndan veya ortaklarla iliþkili olan kiþilerden doðrudan veya dolaylý olarak temin ederek iþletmede kullandýklarý her türlü borcun, hesap dönemi içinde herhangi bir tarihte kurumun öz sermayesinin üç katýný aþan kýsmý, ilgili hesap dönemi için örtülü sermaye sayýlacaktýr.
Borçlanma tutarý öz sermayenin üç katýný aþmadýkça vergi mevzuatý açýsýndan sakýnca görülmüyor.
Sermaye artýþýna gitseler ortada borçlanma olmadýðý için banka tarafýndan olmayan faizler gider gösterilemeyecek, ayrýca elde edilecek karlar üzerinden kurumlar vergisi ve kar paylarý üzerinden gelir vergisi kesintisi yapýlacaktý. Borçlanma olunca sözkonusu yüksek faizler gider gösterilebiliyor.
Kuvvetle muhtemel öz sermayenin üç katýna kadar tanýnan bu imkaný sonuna kadar kullanmayý tercih etmiþlerdir.
Son düzenleme : Dudu; 12-01-2019 saat: 22:42.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Bu biraz özel bir durum. Düþünün ki bir firmanýz var Sermayesi 10 milyar TL, o sene 8 milyar TL kar ettiniz. Devlete %22 kurumlar vergisini ödediniz. Kasanýzda da daðýtýlabilir olarak 6.24 milyar TL'niz kaldý. Kalan miktardan gelir vergisini ödeyip ortaklara bu karý daðýtmak istiyorsunuz.
Ama durun. Devlet bir kanun çýkarýyor ve diyor ki eðer bu firma bir banka ise bu karýn ancak sermayenin %5'i kadarýný daðýtabilir. Yani 6.24 milyar TL karýnýzýn sadece 500 milyon TL'sini daðýtabiliyorsunuz. Kalan 5.75 milyar TL bankanýn içinde direnç sermayesi olarak kalmak zorunda. (Dikkat edin devlet serbest piyasaya müdahale etti.)
Þimdi bu durumda gün geliyor tüm bu yýllar boyunca kar daðýtýmlarýnýn sýnýrlandýrýlmasýna raðmen bankanýn sermaye arttýrýmýna gitmesi gerekli oluyor.
Ortaklar bankadaki temettülerini alamadýklarý gibi bir de üstüne para eklemek zorundalar. Terazinin þirazesinin kaçmamasý için ortaklara belirli destekler verilmeli. Zira ortaklarýn devletin bu müdahalesi sonucunda para yatýrdýklarý sistemi bir dipsiz kuyu olarak hissetmelerini de engellemek gerekli.
Herþey bir denge. Devlet iþ aleminin üstüne biner ama tüm yüküyle abanýpta çökertmemesi/öldürmemesi gerektiðini de hesaplar. Zira öldürürse sýrtýna bindiði ile ilerlemesi mümkün olmaz.
Balans ayarýný yapan her zaman devlettir. Balans edilen ise iþ dünyasý. Bu düzen bu þekilde sürer gider.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Senin iyiymis benim 24 ocakta surem bitiyor [emoji20]
SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Osmanlý devleti zamanýnda sonsuz süreli devlet tahvilleri vardý. Tahvilin bir itfa tarihi bulunmuyordu. Elinizde tuttuðunu sürece kupon faizini alabiliyordunuz. Garip te bir adý vardý bu tahvillerin hatýrlarsam yazarým.
Buldum: Bu tahvillere Konsolit (Consolide) deniliyormuþ.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Hocam benim hayatim elektronik ve paradýr [emoji1787]
Aslinda hucresel intrtneti ve dolasimi kapatsaniz vowifiye otomatik gecer ama bir bug vs olursa diye gprs profilleri engelleme var bir bilenden destek almaniz lazim pek olabilecek bi hatada degil cok dusuk ihtimalde temkinli olun diye onlari soyledim,
Yani dolasimi ve interneti devre disi biraksaniz ayarlardan vowifiyi aktif edip sadece vowifi ile aramalar secseniz ve wifi ile baglanip arasaniz etrafi yeterli
GM 8 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yer Ýmleri