Originally Posted by
Gil-Galad
Malýn varsa zaten hepten ayvayý yedin. Evinin arsanýn deðerini döviz üzerinden deðerini geçen 2 yýla göre hesaplarsan zaten ruh saðlýðýn bozulur. Asýl mevzuu bugün evini satmaya kalksan geçen yýlýn %10-20 altýný da teklif ediyorlar. Arsan varsa hepten yandýn, gelen teklif yarý fiyatý. Küllüm zarar yani.
Önce sizi muhalif sanmýþ ve sevinmiþtim ama yazýnýzý irdeleyince aslýnda sizin sadece kendi çýkarlarýný düþünen bir liberal olduðunuzu fark ettim...
Üzüldüm
Buyrun yazýnýzýn ilgili kýsmýný birlikte irdeleyelim....
Beni sizden soðutan gönderinizin ilgili kýsmýna madde madde eleþtirilerim
1)"Malýn varsa zaten hepten ayvayý yedin. " (maldan kastýnýz ev-arsa vb)
Ýþsizlik oranýnýn %11,6 açýkladýðý gün malýn olduðu için þükretmen gerekmiyor mu?
Ýþsizlik oranýnýn %11,6 açýkladýðý gün malýnýn deðeri yeteri kadar artmadýðý sýzlanmak þýmarýklýk deðil mi?
2)"Evinin arsanýn deðerini döviz üzerinden deðerini geçen 2 yýla göre hesaplarsan zaten ruh saðlýðýn bozulur. "
a)Bu ülkede insanlar ev sahibi olabilmek için 10 yýllarca taksit öderken siz "evim var derdim var" diye aðlaþmanýz yaþadýðýnýz toplumdan çok kopuk olduðunuzu göstermez mi?Yaþadýðý toplumdan bu kadar kopuk olanýn birinin muhalifliði sadece kendi çýkarýna deðil midir?
b)Ev yaþam alanýdýr....Barýnma alanýdýr .Yatýrým aracý anlamý yükleyen sizlersiniz...Bu ülke de milyonlarca insan evsizken,barýnma sorunu yaþarken evi olanlarýn ,"evler çok hýzlý deðer kazanmýyor" demek orta/alt grub hiç ev sahibi olamasýn demek deðil mi?Maksadýný aþan bir ifade olmuþ kanatindeyim,yok bilerek kullandým diyorsanýz sizi kýnýyorum/ayýplýyorum
c)Evi arsasý olanlar bugün ettikleri zararlarý ,bugüne kadar kazandýklarý fahiþ karlara sayýversineler bir zahmet.Yanýlýyormuyum yoldaþlarým/erenler?
d)Evi-arsasý olanlarýn evini-arsasýný kaçtan sattýðý milletin kahir ekseriyetini ilgilendiren bir sorun deðildir.Bu tür þýmarýklýklarýnýzla baþlýðý meþgul etmekten sizi men ediyorum...
e)Betonu yatýrým aracý olarak gördüðünüze göre beton ekonomisini savunan beton kafamýsýnýz?
f)Ruh hastasý/saðlýk kýsmýna hiç girmiyorum...
saygýlar/baþarýlar
Son düzenleme : Tengri Han; 15-01-2019 saat: 13:17.
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Yer Ýmleri