enpara'nýn bir cazibesi kalmadý artýk.
enpara'nýn bir cazibesi kalmadý artýk.
Baþtan aþaðý yanlýþ anlamýþsýnýz. Çünkü kendinizi yanlýþ anlamak için zorlamýþsýnýz. Ýlaveten birisinin ne yazdýðýný irdelemek ve ders verir gibi konuþmak kimsenin haddine deðildir. Öncelikle bu tavrýnýz için sizi kýnýyorum. Ýnsanlarý liberal, demokrat, sosyalist vs diye sýnýflandýrýp bunun üzerinden de yaftalamaya çalýþarak eleþtirmeye çalýþtýðýnýz liboþlardan bir farkýnýz yok. Beni çok mu merak ediyorsunuz? Hayatýmýn hiç bir döneminde liboþ olmadým. Hele betoncu hiç olmadým.
Kendi çýkarlarý mý düþündüðümü yazarak hayli komik olmuþsunuz. Ýçinde bulunulan durumu özetledim. Bilakis yazdýðým yazý son derece sosyalist taraftadýr. O yazýda ne evim, ne malým ne de param var zarar ediyorum diyerek aðlaþmadým ki bunu yapan çok var. Ýnsanlar çalýþarak bir deðer üretirler. Ev, para, arsa vs vs. bu çalýþmanýn, emeðin, alýn terinin karþýlýðýdýr. Ýnsanlarýn alýn teri ile edinmiþ olduklarý belki çocuklarý için ayýrmýþ olduklarý kazançlarý hiç etme hakkýna kimse sahip deðildir. Bununla ilgili haklarý savunmak ise sosyalist düþüncenin dibidir. Eðer buna yönelik bir eleþtiriyi siz "çýkarcý bir liberal" olarak yorumluyorsanýz, liberalizm ve sosyalizm konusunda bilginizi tekrar gözden geçirin derim.
/
Emeðini koyarak yýllarca para biriktirip satýn aldýðý evi/arsayý satma mecburiyetinde kalan bir vatandaþýn zarar etmesine yapýlan eleþtiriyi çýkarcý liberalliðin neresine koyuyorsunuz? Bu evin barýnma aracý deðil de yatýrým aracý olduðu niyetine nasýl vardýnýz? Herhangi bir þekilde insanlar 2. ve 3. ve dahi 4. evlerinden zarar etti vah tüh gibi bir çýkarýma nasýl vardýnýz? En masumane þekliyle yazýlanlarý okuduðunuz ortamýn çok zihin karýþtýrýcý olduðunu ve sizi yanýlttýðýný düþünüyorum.
Herhalde ev, arsa, para falan deyince siz bankada milyonlar, milyonluk evler ve arsalar hayal ediyorsunuz. Bu sizin niyet okumanýz veya bilinç altýnda sizin hayaliniz. Hayallerinize karýþmam ama hayalleriniz üzerinden, niyet okumaya çalýþýp birde had bildirme peþine düþerseniz orada haddinizi bildiririm. Kaldý ki burasý para ile ilgili bir forum ortamý ve bu tarz milyonluk paylaþýmlar yapan arkadaþlar da var. Burasý insanlara düþünce akýmlarý üzerinden ders vermeye çalýþmak için yanlýþ bir ortam olduðu gibi gereði de yok.
Evi/arsasý olan zararýný daha önce ettiði karlara saysýn diyecek kadar saçma bir cümle olamaz. Yanýlýyorsun eren/yoldaþ. Siz adamýn evi veya arsayý ne zaman aldýðýný nereden biliyorsunuz? Kaldý ki 20 yýl önce almýþ olsa ne olur. Kusura bakmayýn veya bakýn hiç önemi yok, bu aslýnda "benim yok o yüzden umurumda deðil, kimse kazanmasýn bana ne, kurunun yanýnda yaþ da yansýn umurumda deðil" mantýðýndan öteye geçmez.
Elinde dövizi olup da geçen yýl bunu bozup ev alan dar gelirli bir vatandaþýn veya bir emeklinin bugün hissettiði ruhsal durumu, þýmarýklýk olarak algýlamak neyin kafasýdýr. Adam yýllarca çalýþýp didinerek, bir yerinden ter akýtarak yaptýðý birikiminde zarar etmiþ ötesi var mý? Buna umursamaz olmak veya o saikte cümleler kurmak vurdumduymazlýðýn, bencilliðin ve içinde yaþanýlan topluma duyarsýzlýðýn son noktasýdýr.
Siz ne beni ne de kimseyi hiç bir þeyi yazmaktan veya konuþmaktan men edemezsiniz. Zaten böyle bir hakkýnýz olmadýðý gibi Böyle bir cümle kurarak kýnamaya çalýþtýðýnýz zihniyetten zerre kadar farkýnýz olmadýðýný ortaya koyarsýnýz ancak. Mutlaka birilerini men etmek istiyorsanýz niyet okuyarak yanlýþ çýkarýmlarla ortamý meþgul etmekten kendinizi men edebilirsiniz ve çok faydalý olur.
Yazdýklarýmý nasýl okudunuz hayret ediyorum, makro ekonomik durumlar hakkýnda insanlarýn hakkýný savunan yazýdan beton rantçýlýðý çýkarabilmeniz hayret verici. Hiç bir noktada betonu savunmuþluðum yoktur. Beton kafa deðilim. Ben eleþtiri adý altýnda nezaket ve had sýnýrlarýný aþarak insanlarýn kafalarýyla ilgili yorumlar yapmýyorum ama siz ne kafasýnýz açýklar mýsýnýz?
Kaldý ki burada kimsenin kimseyi nezaketsiz eleþtiri/irdeleme vs gibi hakký yoktur. Burasý bir forum ortamý ve fikirlerimizi belirtiyoruz. En fazla gerekli nezaket kurallarý içerisinde fikirlerinizi yazarsýnýz. Yok öyle olmaz ise cevabýnýzý alýrsýnýz. Ekonomi ise okumuþ olduðum eðitimdir. Bu konuda da çok fazla akýl almaya ihtiyacým yok.
Nezaketsiz ve anlayýþtan uzak üslubunuza ancak bu kadar nazik cevap verebiliyorum. Kusura bakmayýn.
Size tavsiyem niyet okumayýn. Çok zararlý bir þeydir.
Ne olduðum konusuna gelince; düþünce olarak hiç bir aþýrý uçta deðilim. Mensubu olduðum tek düþünce sistemi, Atatürkçülüktür. Bir þeysem eðer ne betoncuyum, ne de yoldaþým. Ben bir Kemalistim.
Fýrat'ýn doðusuna operasyon için beklenen mesaj geldi. Cumhurbaþkaný Tayyip Erdoðan, katýldýðý Türk Savunma Sanayii Zirvesi'nde "Birkaç gün içinde Fýrat'ýn doðusunu teröristlerden temizleyeceðiz" açýklamasý yaptý.
HAZIRLIKLAR TAMAM: Fýrat'ýn doðusu ile ilgili ikazlarýmýzý yaparken, ayný zamanda hazýrlýklarýmýzý da tamamladýk. Fýrat'ýn doðusunu terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekatýmýza birkaç gün içinde baþlayacaðýmýzý ifade ettik, ediyoruz.
Konya Mevlana Meydaný'nda gerçekleþtirilen toplu açýlýþ töreninde konuþan Cumhurbaþkaný Tayyip Erdoðan, Suriye'nin kuzeyinde "Fýrat'ýn doðusuna" yapýlacaðýný söylediði askeri harekatýn her an baþlayabileceðini söyledi.
Çeþitli tarihlerde yapýlmýþ açýklamalar.....!!!! Baþlamýþtýr herhal.....
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
sanýrým fiba kiraz aldý yüksek oran veren.
%24 hala devam görünüyor sitesinde.
vov hesap %23,75 .
Söyleyecek onca güzel sözüm,verilecek sayfalarca cevabým olmasýna raðmen, Atatürkçü bir yoldaþýma, Kemalist bir erene daha fazla yüklenemem...
Siz açmadýðýnýz sürece benim için konu kapanmýþtýr.. (yok açarsanýz/hatanýz da ýsrar ederseniz baþlýðý dar ederim size..)
Taraflar söyleyeceðini söyledi takdir kamuoyunun....
Maksadýný aþan bir ifadem olmuþsa da özür dilerim sizden...
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Az sonra Mansur YAVAÞ sahnede TV lerde...
EDÝT : Baþladý...
Türkiye genelinde konut satýþ fiyatlarý yönünü hafifçe aþaðý çevirdi
Bu ay itibarýyla 121'incisi yayýnlanan ve 10 yýldýr Türkiye gayrimenkul piyasasýna dair önemli içgörüler sunmaya devam eden Türkiye Satýlýk Konut Fiyat Endeksi'ne göre Türkiye genelinde konut satýþ fiyatlarý son bir ayda yüzde 0,02 azalýrken, son üç ayda yüzde 0,58, son altý ayda yüzde 1,41, son bir yýlda yüzde 5,79, son üç yýlda yüzde 28,85, son beþ yýlda ise yüzde 77,39 oranýnda arttý.
https://www.bloomberght.com/haberler...uzde-0-40-oldu
Saygýlarýmla.
Yer Ýmleri