bilgi: klimayla ısınmanın maliyeti doğal gazla ısınmanın yaklaşık olarak iki katıdır.
doğal gazla ısınma maliyeti= (0.2 usd/m3) / (37 MJ/m3) = 0.020 usd/kwh
elektrik sobasıyla ısınma maliyeti= 0.100 usd/kwh
ufo ile ısınma maliyeti= kötü haber: elektrik sobasıyla aynıdır. iyi haber: havayı değil ışınların çarptığı nesneleri ısıtır.
klimayla ısınma maliyeti= (0.1 usd/kwh) / (Performans Katsayısı (COP) 2.5 diyelim) = 0.040 usd/kwh
lpg tüple ısınma maliyeti= (99 try/12 kg) / (13.7 kwh/kg) = 0.115 usd/kwh (elektrikten bile pahalıdır, lpg kullanmayınız.)
taş kömürüyle ısınma maliyeti= (0.1 usd/kg) / (7 kwh/kg) = 0.014 usd/kwh
benzinle ısınma maliyeti= 1/(12.7 kwh/kg * 0.75 kg/litre / ( 6.25 try/litre)) = 0.125 usd/kwh
mazotla ısınma maliyeti= 1/(11.6 kwh/kg * 0.83 kg/litre / ( 6.10 try/litre))= 0.120 usd/kwh
Son düzenleme : mdemir; 28-01-2019 saat: 21:41.
yatırım tavsiyesi değildir.
Bu biraz yanlış, ben de hesapladım aynısını, klima kombi ile aynı veya daha iyi maliyete geliyor. Kaliteli bir inverter klima alırsanız COP 2.5 değil 5 veya daha üstü olabilir. Bu da maliyeti yarıya düşürür.
Ayrıca kombinin pompadan dolayı elektrik masrafı var, az değil, hesaba katılmalı. Son olarak kalorifer sisteminde ısı kaybı da klimaya göre daha büyük. Ayrıca kombideki yanmada da verim kaybı var hesaba katıldı mı bilmiyorum.
Klimanın dezavantajı iyisi kombiden daha pahalı, yani ilk yatırım maliyeti yüksek.
Çok soğuk bir yerde yaşamıyorsanız klimayla ısınmayı öneririm.
bu arada dün 5,10 diye halay ceken soma sıgırı ugramamış
Yer İmleri